Gemarineerde asperges met garnalen en gamba’s


(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 12 witte asperges
  • 12 groene asperges
  • 1 theelepel foelie
  • zout

Ingrediënten voor de marinade:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • 2 theelepels Franse mosterd
  • bosje basilicum
  • bosje dille
  • 300 ml. olijfolie
  • zout, peper

Ingrediënten garnalen en gamba’s:

  • 8 gamba’s
  • 200 g. Hollandse garnalen
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • zout, peper

Ingrediënten garnering:

  • rucola
  • 1 wortel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout, peper

Bereiding:

  • Schil de witte asperges 2 x rond.
  • Groen asperges niet schillen.
  • Snijd 2 cm. van de uiteinden af.
  • Kook de asperges ca. 3 minuten in ruim water met zout en foelie.
  • Laat afkoelen in het kookvocht.
  • Marineren: Pel de knoflook.
  • Halveer de limoen en pers ze uit boven een kom.
  • Voeg de mosterd, knoflook en de helft van de basilicum en dille toe.
  • Pureer tot een gladde massa en voeg langzaam de olijfolie toe.
  • Breng op smaak met gemalen zout en peper.
  • Marineer de asperges 30 minuten in deze marinade.
  • Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
  • Verhit een scheutje olie in een pan.
  • Pel en pers de knoflook en doe deze in de pan.
  • Bak de gamba’s ca. 2 minuten op hoog vuur.
  • Bestrooi ze met peper en zout.
  • Verwarm de frituur voor op 150°C.
  • Schil de wortel en trek met een dunschiller lange banen.
  • Frituur deze in 2 minuten goudbruin en krokant tot ze niet meer borrelen in het frituurvet.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en breng ze op smaak met wat zout.
  • Meng de rucola met de olijfolie en een scheutje marinade. Voeg zout en peper toe.
  • Halveer de asperges in de lengte en leg ze op de borden met de kopjes in dezelfde richting.
  • Leg daarop een pluk rucola. Leg de gamba’s en garnalen er bovenop.
  • Garneer met dille, basilicumblaadjes en de gefrituurde wortel.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green