Gemarineerde asperges met garnalen en gamba’s
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 12 witte asperges
- 12 groene asperges
- 1 theelepel foelie
- zout
Ingrediënten voor de marinade:
- 1 teentje knoflook
- 1 limoen
- 2 theelepels Franse mosterd
- bosje basilicum
- bosje dille
- 300 ml. olijfolie
- zout, peper
Ingrediënten garnalen en gamba’s:
- 8 gamba’s
- 200 g. Hollandse garnalen
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- zout, peper
Ingrediënten garnering:
- rucola
- 1 wortel
- 3 eetlepels olijfolie
- zout, peper
Bereiding:
- Schil de witte asperges 2 x rond.
- Groen asperges niet schillen.
- Snijd 2 cm. van de uiteinden af.
- Kook de asperges ca. 3 minuten in ruim water met zout en foelie.
- Laat afkoelen in het kookvocht.
- Marineren: Pel de knoflook.
- Halveer de limoen en pers ze uit boven een kom.
- Voeg de mosterd, knoflook en de helft van de basilicum en dille toe.
- Pureer tot een gladde massa en voeg langzaam de olijfolie toe.
- Breng op smaak met gemalen zout en peper.
- Marineer de asperges 30 minuten in deze marinade.
- Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
- Verhit een scheutje olie in een pan.
- Pel en pers de knoflook en doe deze in de pan.
- Bak de gamba’s ca. 2 minuten op hoog vuur.
- Bestrooi ze met peper en zout.
- Verwarm de frituur voor op 150°C.
- Schil de wortel en trek met een dunschiller lange banen.
- Frituur deze in 2 minuten goudbruin en krokant tot ze niet meer borrelen in het frituurvet.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken en breng ze op smaak met wat zout.
- Meng de rucola met de olijfolie en een scheutje marinade. Voeg zout en peper toe.
- Halveer de asperges in de lengte en leg ze op de borden met de kopjes in dezelfde richting.
- Leg daarop een pluk rucola. Leg de gamba’s en garnalen er bovenop.
- Garneer met dille, basilicumblaadjes en de gefrituurde wortel.
Beoordeling: |