Rode uiensoep met Munsterkaas
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 600 g. rode uien, in fijne ringen gesneden
- 1 theelepel kerriepoeder
- 150 ml. rode wijn
- 1½ l. bouillon
- 5 takjes tijm
- 1 stokbrood
- 125 g. spekblokjes
- 200 g. Munsterkaas, geraspt
Bereiding:
- Verhit in een soeppan de olie en bak hierin de spekblokjes zachtjes knapperig.
- Voeg de uienringen toe.
- Bak ze in 8 minuten zacht en laat ze licht kleuren.
- Strooi er de kerriepoeder over en bak nog 1 minuut.
- Voeg de wijn, bouillon en tijm toe en laat de soep 20 minuten zachtjes trekken.
- Verwarm intussen de oven gril voor.
- Schep de soep in 4 soepkoppen en zet deze op een bakplaat.
- Leg de sneetjes brood op de soep in de kommen en bestrooi ze royaal met de kaas.
- Gratineer de soep onder de oven gril.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |