Soep van waterkers met gerookte paling
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 prei
- 2 kruimige aardappels
- 1 eetlepel boter
- 250 g. waterkers
- 250 g. tuinkers
- zout en peper
- 50 g. geschaafde amandelen
- 200 g. gerookte paling
- 1 l. groentebouillon
Ingrediënten bladerdeegstengels:
- 2 plakken bladerdeeg
- 1 ei
- 1 eetlepel sesamzaadjes
Bereiding:
- Pel en snipper de ui.
- Snijd het wit van de prei in ringen.
- Schil en snijd de aardappels in stukken.
- Smelt de boter in een ruime pan en fruit de ui aan.
- Voeg de prei en aardappels toe en bak kort mee.
- Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat op een laag vuur ± 30 minuten koken.
- Snijd de waterkers en voeg deze de laatste minuut toe aan de soep.
- Pureer de soep met een staafmixer glad.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de tuinkers toe.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
- Snijd de palingfilet in dunne reepjes.
Bereiding bladerdeegstengels:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de bladerdeeg in repen van 1 cm. breed.
- Splits het ei en roer het eigeel los met een vork.
- Bestrijk de repen bladerdeeg met eigeel en bestrooi met sesamzaad.
- Bak het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in ± 15 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de soep met de gerookte paling, geroosterde amandelen en de stengels erbij.
Beoordeling: |