Trio van kalfsrolletjes met aardappel crème brûlée en romanesco
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 12 dunne kalfsschnitzels (60 à 75 g.)
- 12 plakken pancetta
- 2 buffel mozzarella
- 100 g. ricotta
- 100 g. scamozza
- 4 melige aardappels
- 4 mini romanesco (soort bloemkool)
- 2 flestomaten (langwerpig)
- 2 zure appels
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes
- 2 chilipepers
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 4 takjes tijm
- 8 blaadjes basilicum
- 16 blaadjes platte peterselie
- 4 eetlepels gemalen hazelnoot
- 6 eieren
- 6 eetlepels rietsuiker
- 100 ml. room
- 200 ml. droge witte wijn
- 200 ml. groentefond
- 500 ml. kalfsfond
- olijfolie en boter om te bakken
- koude boter om saus te binden
- nootmuskaat
- zout, peper
- meel
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Sjalotjes schoonmaken, fijnsnijden en in een pan glazeren.
- Aardappels wassen en raspen.
- Groentefond, de helft van de witte wijn en de aardappels bij de uien in de pan voegen.
- Eieren scheiden, het eigeel met de room en nootmuskaat mengen.
- Vervolgens onder het aardappelmengsel roeren.
- Het geheel over crème brûlée bakjes verdelen en in een waterbad afgedekt 25 minuten in de oven laten stollen.
- Zout en rietsuiker vijzelen, op de aardappel brûlée strooien, flamberen en karamelliseren.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
- Twee schnitzels pletten en kruiden met zout en peper.
- De tomaten en de mozzarella in plakken snijden.
- Op de gekruide kant van de schnitzels tomaat, mozzarella, basilicum en pijnboompitten leggen en oprollen.
- Het rolletje in pancetta wikkelen en met prikkers vast zetten.
- Even door de bloem halen.
- Was de appels, schil ze, verwijder het klokkenhuis en snijd ze in partjes.
- Tijm fijnhakken. Twee geplette schnitzels met zout en peper bestrooien en beleggen met appel, tijm en de scamozza.
- Inrollen in pancetta en bestrooien met bloem. Vast zetten met prikkers.
- Peterselie hakken, teentjes knoflook schoonmaken en persen, de chilipepers in de lengte doorsnijden, pitjes eruit halen en ¼ fijnhakken.
- Voor de laatste twee schnitzels een crème maken van de ricotta, de knoflook, de peterselie en de chili.
- Vul hiermee de schnitzels, rol ze op in de pancetta en bestrooi ze met bloem.
- Vast zetten met prikkers.
- Alle rolletjes in niet te hete olie knapperig aanbakken en in de oven in een ovenschaal garen.
- Maak van het aanbaksel, de kalfsfond en de rest van de witte wijn een saus.
- Laat deze reduceren en monteer met koude boter.
- Was de romanesco en kook ze in licht gezouten water.
- In een pan wat boter bruineren met de hazelnoten en deze vervolgens over de romanesco gieten.
Serveer op een bord 3 rolletjes met de aardappel brûlée en de romanesco.
Beoordeling: |