Cannelloni met zoete ricotta vulling en chocoladesaus


(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 8 gedroogde pastavellen
  • 50 g. blanke hazelnoten
  • 200 g. ricotta
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • doosje frambozen
  • 100 ml. slagroom
  • 100 g. pure chocolade, grof gehakt
  • poedersuiker
  • plasticfolie

Bereiding:

  • Breng een pan met ruim water aan de kook.
  • Kook de pastavellen per 4 in ca. 7 minuten beetgaar.
  • Spoel ze af onder koud water.
  • Leg ze op een nat gemaakte plastic snijplank en dek ze af met folie tot gebruik.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof.
  • Roer de ricotta los met de honing en de sinaasappelmarmelade.
  • Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Verwarm de slagroom met de chocolade en roer dit tot een zijdeachtige saus, maar laat niet koken.
  • Vermeng de ricotta met de frambozen en houdt enkele frambozen apart voor de garnering.
  • Verdeel dit over de pastavelletjes en rol ze losjes op. Leg ze per 2 op de borden.
  • Bestrooi ze met poedersuiker.
  • Giet de chocoladesaus aan een kant erover en bestrooi met gehakte hazelnoten en garneer met wat frambozen.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green