Cannelloni met zoete ricotta vulling en chocoladesaus
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 8 gedroogde pastavellen
- 50 g. blanke hazelnoten
- 200 g. ricotta
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
- doosje frambozen
- 100 ml. slagroom
- 100 g. pure chocolade, grof gehakt
- poedersuiker
- plasticfolie
Bereiding:
- Breng een pan met ruim water aan de kook.
- Kook de pastavellen per 4 in ca. 7 minuten beetgaar.
- Spoel ze af onder koud water.
- Leg ze op een nat gemaakte plastic snijplank en dek ze af met folie tot gebruik.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof.
- Roer de ricotta los met de honing en de sinaasappelmarmelade.
- Zet tot gebruik in de koelkast.
- Verwarm de slagroom met de chocolade en roer dit tot een zijdeachtige saus, maar laat niet koken.
- Vermeng de ricotta met de frambozen en houdt enkele frambozen apart voor de garnering.
- Verdeel dit over de pastavelletjes en rol ze losjes op. Leg ze per 2 op de borden.
- Bestrooi ze met poedersuiker.
- Giet de chocoladesaus aan een kant erover en bestrooi met gehakte hazelnoten en garneer met wat frambozen.
Beoordeling: |