Soepen
- Aardappelsoep met gerookte paling
- Appelsoep met spek
- Asperge-munt soep net Hollandse garnalen
- Aspergesoep met gerookte zalm en bieslookroom
- Basilicumsoep met kerrieroom en gerookte zalm
- Bloemkoolsoep met curry en grote garnalen
- Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling
- Boterslasoep met gebakken gamba’s en pan con tomate
- Bouillon met gebakken coquilles
- Broccolisoep met Port Salut
- Cantharellensoep
- Cappuccino van groene kool
- Cappuccino van spinazie en gele paprika
- Consommé Lady Curson
- Consommé met meloenbolletjes en port
- Consommé met verse kervel, tomatenconcasse, gepocheerde kwarteleitjes en gerookte forel
- Consommé Olga
- Courgettesoep met gerookte forel, tuinkerst en bosui-stengel
- Dijonmosterdsoep met gamba’s
- Espresso di Verdura *
- Garnalen bisque met room en een toefje verse groene kruiden
- Garnalenbisque
- Gegratineerde knoflookroomsoep met oregano
- Gegrilde tomatensoep met schapen- en geitenkaas *
- Groene groentesoep
- Groene minestrone met pasta
- Groentesoep met lamsvlees
- Heldere ossenstaartsoep
- Heldere soep met kastanjechampignons
- Hóndersoep van de mam
- Italiaanse tomatensoep
- Kalfsbouillon met kervel, wortel, truffelolie en gepocheerd kwarteleitje
- Kalfsbouillon met verse kervel
- Kerriebouillon met geroosterde pompoen
- Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels
- Kerrieschuimsoep met gebakken coquilles
- Kippensoep
- Kippensoep met citroen
- Knoflooksoep
- Knolselderijsoep met makreel
- Knolselderijsoep met paddenstoelen
- Koude kerriesoep met kipspies
- Koude komkommersoep met papayatartaar en grote garnalen
- Koude meloenkomkommersoep
- Koude waterkerssoep met gerookte paling
- Kropsla-erwtensoep met mint en spekcroutons
- Kruidenroomsoep met knoflookcroutons
- Licht gebonden tomatensoep
- Licht pittige preisoep met een trio van gerookte vis
- Maïssoep met venkel en Parmezaanse kletskoppen
- Mosselsoep
- Mosselsoep met kerrie room
- Mosselsoep met kropsla
- Mozzarellasoep met kersttomaatjes en basilicum
- Nord Deutsche Krabbensuppe
- Paddenstoelen-stroganoffsoep
- Paprikasoep
- Pikante kippensoep met limoen
- Pittige koolrabisoep
- Pittige wortelsoep met knoflookcroutons
- Prei-crèmesoep met hamtorentje
- Provençaalse garnalensoep met pistou
- Rieslingsoep *
- Rode bietensoep met mierikswortelcrème en knapperige garnalen *
- Rode uiensoep met Munsterkaas
- Romige pastinaaksoep
- Romige venkelsoep met Pernod
- Room-komkommersoep met gerookt spek
- Runderbouillon met eiergelei en bosuitjes
- Saffraansoep met pastis en St. Jakobsschelp
- Saffraantomatensoep met zalm
- Schelpjes in saffraanpeterselie bouillon
- Sjalottensoep met jeneverbessen
- Soep van geroosterde paprika met pistacheolie
- Soep van waterkers met gerookte paling
- Spinaziesoepje
- Tomatenroomsoep op Gasconse wijze *
- Venkelsoep met gerookte zalm en krab
- Venkelsoep met kip
- Venkelsoep met saffraanschuim en tempura
- Vissoep met saffraan en coquilles
- Wildbouillon
- Wildconsommé met morieljes
- Witlofsoep met geitenkaas
- Witlofsoep met Roquefort
- Zalmsoep
- Zeeuwse vissoep met room en dragon
Kalfsbouillon met kervel, wortel, truffelolie en gepocheerd kwarteleitje
(voor 8 personen)
Ingrediënten:
- 50 g. kalfsbotten
- 2 kleine kalfsschenkels
- 2 l. water
- 2 uien, grof gesneden
- 2 prei, grof gesneden
- 1 winterpeen, grof gesneden
- ½ bosje peterselie
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes tijm
- 3 laurierblaadjes
- 3 theelepels foelie
- peper en zout
- wortel
- 1 bosje kervel
- truffelolie
- passeerdoek
Ingrediënten:
- 8 kwarteleitjes
- 2 eetlepels azijn
- keukenpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Braad de botten en schenkels ± 30 minuten in de oven.
- Breng daarna de botten en schenkels in een grote ketel met koud water aan de kook.
- Voeg de uien, prei, wortel, peterselie, knoflook, tijm, laurierblad en foelie toe.
- Laat de bouillon op laag vuur ± 3 uur trekken en schuim ze regelmatig af met en schuimspaan.
- Passeer de bouillon door een passeerdoek en breng op smaak met peper en zout.
- Breng een pan water met azijn aan de kook.
- Breek een kwarteleitje en laat het voorzichtig in een kommetje glijden.
- Maak met een garde een draaikolk in de pan kokend water en laat het eitje erin glijden.
- Gaar het eitje ± 3 minuten, schep het er voorzichtig uit en laat het uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de wortel in dunne reepjes. Puk de kervel en snijd ze fijn.
- Schenk de bouillon in een soepkom, voeg de kervel en reepjes wortel toe en schep het kwarteitje erin.
- Druppel als laatste wat truffelolie over de bouillon.
Tip: maak zelf truffelolie door truffel te raspen en er olijfolie door te roeren.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Soepen