Soepen

Rode uiensoep met Munsterkaas


(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 g. rode uien, in fijne ringen gesneden
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 150 ml. rode wijn
  • 1½ l. bouillon
  • 5 takjes tijm
  • 1 stokbrood
  • 125 g. spekblokjes
  • 200 g. Munsterkaas, geraspt

Bereiding:

  • Verhit in een soeppan de olie en bak hierin de spekblokjes zachtjes knapperig.
  • Voeg de uienringen toe.
  • Bak ze in 8 minuten zacht en laat ze licht kleuren.
  • Strooi er de kerriepoeder over en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de wijn, bouillon en tijm toe en laat de soep 20 minuten zachtjes trekken.
  • Verwarm intussen de oven gril voor.
  • Schep de soep in 4 soepkoppen en zet deze op een bakplaat.
  • Leg de sneetjes brood op de soep in de kommen en bestrooi ze royaal met de kaas.
  • Gratineer de soep onder de oven gril.
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green