Soepen

Gegrilde tomatensoep met schapen- en geitenkaas *


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 1 kg. tomaten
  • 1 grote ui, in vieren gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 sneetjes foccacia brood
  • 50 g. geitenkaas
  • 50 g. schapenkaas
  • 500 ml. kippenbouillon
  • 2 gedroogde tomaten op olie, fijngesneden
  • 4 eetlepels extra olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 220ºC.
  • Halveer de tomaten en leg ze met de snijkanten naar boven op een bakblik.

  • Leg de uienparten en de knoflook erbij, bestrooi alles met zout en peper, en druppel er 2 eetlepels olijfolie over.
  • Rooster de tomaten 20 minuten in de oven.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 200ºC. Bestrijk de sneetjes foccacia met de resterende 2 eetlepels olijfolie en bak ze in 10 minuten krokant in de oven.
  • Beleg de foccacia croutons met de gemengde geiten- en schapenkaas en zet ze kort onder een hete ovengrill tot de kaas iets smelt.
  • Doe intussen de tomaat, ui en knoflook in een pan en schenk de kippenbouillon erbij.
  • Breng de soep tegen de kook aan en pureer met een staafmixer.

  • Breng de soep op smaak met peper en zout en verdeel ze over 4 voorverwarmde soepkommen.
  • Doe er stukjes gedroogde tomaat bij en druppel er wat olijfolie over. Serveer met de foccacia croutons.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green