Soepen
- Aardappelsoep met gerookte paling
- Appelsoep met spek
- Asperge-munt soep net Hollandse garnalen
- Aspergesoep met gerookte zalm en bieslookroom
- Basilicumsoep met kerrieroom en gerookte zalm
- Bloemkoolsoep met curry en grote garnalen
- Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling
- Boterslasoep met gebakken gamba’s en pan con tomate
- Bouillon met gebakken coquilles
- Broccolisoep met Port Salut
- Cantharellensoep
- Cappuccino van groene kool
- Cappuccino van spinazie en gele paprika
- Consommé Lady Curson
- Consommé met meloenbolletjes en port
- Consommé met verse kervel, tomatenconcasse, gepocheerde kwarteleitjes en gerookte forel
- Consommé Olga
- Courgettesoep met gerookte forel, tuinkerst en bosui-stengel
- Dijonmosterdsoep met gamba’s
- Espresso di Verdura *
- Garnalen bisque met room en een toefje verse groene kruiden
- Garnalenbisque
- Gegratineerde knoflookroomsoep met oregano
- Gegrilde tomatensoep met schapen- en geitenkaas *
- Groene groentesoep
- Groene minestrone met pasta
- Groentesoep met lamsvlees
- Heldere ossenstaartsoep
- Heldere soep met kastanjechampignons
- Hóndersoep van de mam
- Italiaanse tomatensoep
- Kalfsbouillon met kervel, wortel, truffelolie en gepocheerd kwarteleitje
- Kalfsbouillon met verse kervel
- Kerriebouillon met geroosterde pompoen
- Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels
- Kerrieschuimsoep met gebakken coquilles
- Kippensoep
- Kippensoep met citroen
- Knoflooksoep
- Knolselderijsoep met makreel
- Knolselderijsoep met paddenstoelen
- Koude kerriesoep met kipspies
- Koude komkommersoep met papayatartaar en grote garnalen
- Koude meloenkomkommersoep
- Koude waterkerssoep met gerookte paling
- Kropsla-erwtensoep met mint en spekcroutons
- Kruidenroomsoep met knoflookcroutons
- Licht gebonden tomatensoep
- Licht pittige preisoep met een trio van gerookte vis
- Maïssoep met venkel en Parmezaanse kletskoppen
- Mosselsoep
- Mosselsoep met kerrie room
- Mosselsoep met kropsla
- Mozzarellasoep met kersttomaatjes en basilicum
- Nord Deutsche Krabbensuppe
- Paddenstoelen-stroganoffsoep
- Paprikasoep
- Pikante kippensoep met limoen
- Pittige koolrabisoep
- Pittige wortelsoep met knoflookcroutons
- Prei-crèmesoep met hamtorentje
- Provençaalse garnalensoep met pistou
- Rieslingsoep *
- Rode bietensoep met mierikswortelcrème en knapperige garnalen *
- Rode uiensoep met Munsterkaas
- Romige pastinaaksoep
- Romige venkelsoep met Pernod
- Room-komkommersoep met gerookt spek
- Runderbouillon met eiergelei en bosuitjes
- Saffraansoep met pastis en St. Jakobsschelp
- Saffraantomatensoep met zalm
- Schelpjes in saffraanpeterselie bouillon
- Sjalottensoep met jeneverbessen
- Soep van geroosterde paprika met pistacheolie
- Soep van waterkers met gerookte paling
- Spinaziesoepje
- Tomatenroomsoep op Gasconse wijze *
- Venkelsoep met gerookte zalm en krab
- Venkelsoep met kip
- Venkelsoep met saffraanschuim en tempura
- Vissoep met saffraan en coquilles
- Wildbouillon
- Wildconsommé met morieljes
- Witlofsoep met geitenkaas
- Witlofsoep met Roquefort
- Zalmsoep
- Zeeuwse vissoep met room en dragon
Pittige koolrabisoep
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 400 g. koolrabi
- 4 wortels
- 2 sjalotjes
- 1 citroen
- 2 groene chili pepers
- 4 sneetjes volkorenbrood
- 20 g. hazelnoten
- 1 bosje citroenmelisse
- 100 ml. room
- 800 ml. groente fond
- 100 ml. milde sesamolie
- boter om te bakken
- suiker
- zout, peper
Bereiding:
- Sjalotten schoonmaken en fijnhakken.
- Koolrabi schillen en in ca. 1 cm. grote blokjes snijden.
- Chili in de lengte halveren.
- In een grote pan de boter verhitten en de sjalotjes, koolrabi en chili toevoegen.
- Dan 6 tot 8 minuten laten aanfruiten. Kruiden met wat zout, peper en suiker.
- De fond toevoegen en dan 20 minuten op middel hoge hitte laten koken zonder deksel.
- Twee wortels schillen, in kleine blokjes snijden en in een pan met genoeg water zacht koken.
- De andere wortels schillen en julienne snijden.
- Een pan verhitten. Het brood in blokjes snijden zonder de korst en kort in de pan roosteren.
- Uit de pan nemen en even wegzetten.
- Hak de hazelnoten fijn en rooster ze kort in een hete pan.
- De gare wortels pureren en tegelijkertijd de sesamolie toevoegen tot een zachte emulsie (olie) ontstaat.
- De wortelemulsie kruiden met zout en peper.
- Citroen halveren en uitpersen.
- De gekookte koolrabi kruiden met zout en peper en de chilipepers verwijderen.
- De massa pureren onder toevoeging van de room. De soep met citroensap afproeven.
- Citroenmelissewassen, drogen en plukken.
- De soep serveren in een diep bord.
- De wortelemulsie, de croutons en de hazelnoten toevoegen.
- Vervolgens met de julienne gesneden wortel en citroenmelisse garneren.
Beoordeling: |
Category: Soepen