Soepen

Koude meloenkomkommersoep


(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 dikke schijf rijpe watermeloen (800g.), geschild en zonder pitten
  • 1 middelgrote gele of Galia meloen, geschild en zonder pitten
  • 1 kleine komkommer, geschild
  • 3 cm. gemberwortel, geschild en fijngesneden
  • 2 druppels tabasco
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels oranjebloesemwater
  • ½ kleine chilipeper, fijngehakt
  • blaadjes van 2 takjes munt, fijngehakt
  • blaadjes van 2 takjes koriander, fijngehakt
  • zout

Bereiding:

  • Zet 4 soepkommen of borden in de diepvries om ze goed koud te laten worden.
  • Snijd 50 g. watermeloen in fijne blokjes en zet ze tot gebruik in de koelkast.
  • Pureer de rest van meloen en komkommer met de gemberwortel in een foodprocessor glad.
  • Breng de puree op smaak met de tabasco en het oranjebloesemwater.
  • Voeg naar smaak de chilipeper toe en zet de soep in de koelkast.
  • Schep in een kom de blokjes meloen, koriander, munt en de olijfolie door elkaar.
  • Voeg zout naar smaak toe en zet ze tot gebruik in de koelkast.
  • Schep vlak voor het serveren de koude soep in de soepkommen.
  • Lepel een schepje van de garnituur erover, bestrooi met reepjes munt en serveer meteen.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green