Soepen
- Aardappelsoep met gerookte paling
- Appelsoep met spek
- Asperge-munt soep net Hollandse garnalen
- Aspergesoep met gerookte zalm en bieslookroom
- Basilicumsoep met kerrieroom en gerookte zalm
- Bloemkoolsoep met curry en grote garnalen
- Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling
- Boterslasoep met gebakken gamba’s en pan con tomate
- Bouillon met gebakken coquilles
- Broccolisoep met Port Salut
- Cantharellensoep
- Cappuccino van groene kool
- Cappuccino van spinazie en gele paprika
- Consommé Lady Curson
- Consommé met meloenbolletjes en port
- Consommé met verse kervel, tomatenconcasse, gepocheerde kwarteleitjes en gerookte forel
- Consommé Olga
- Courgettesoep met gerookte forel, tuinkerst en bosui-stengel
- Dijonmosterdsoep met gamba’s
- Espresso di Verdura *
- Garnalen bisque met room en een toefje verse groene kruiden
- Garnalenbisque
- Gegratineerde knoflookroomsoep met oregano
- Gegrilde tomatensoep met schapen- en geitenkaas *
- Groene groentesoep
- Groene minestrone met pasta
- Groentesoep met lamsvlees
- Heldere ossenstaartsoep
- Heldere soep met kastanjechampignons
- Hóndersoep van de mam
- Italiaanse tomatensoep
- Kalfsbouillon met kervel, wortel, truffelolie en gepocheerd kwarteleitje
- Kalfsbouillon met verse kervel
- Kerriebouillon met geroosterde pompoen
- Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels
- Kerrieschuimsoep met gebakken coquilles
- Kippensoep
- Kippensoep met citroen
- Knoflooksoep
- Knolselderijsoep met makreel
- Knolselderijsoep met paddenstoelen
- Koude kerriesoep met kipspies
- Koude komkommersoep met papayatartaar en grote garnalen
- Koude meloenkomkommersoep
- Koude waterkerssoep met gerookte paling
- Kropsla-erwtensoep met mint en spekcroutons
- Kruidenroomsoep met knoflookcroutons
- Licht gebonden tomatensoep
- Licht pittige preisoep met een trio van gerookte vis
- Maïssoep met venkel en Parmezaanse kletskoppen
- Mosselsoep
- Mosselsoep met kerrie room
- Mosselsoep met kropsla
- Mozzarellasoep met kersttomaatjes en basilicum
- Nord Deutsche Krabbensuppe
- Paddenstoelen-stroganoffsoep
- Paprikasoep
- Pikante kippensoep met limoen
- Pittige koolrabisoep
- Pittige wortelsoep met knoflookcroutons
- Prei-crèmesoep met hamtorentje
- Provençaalse garnalensoep met pistou
- Rieslingsoep *
- Rode bietensoep met mierikswortelcrème en knapperige garnalen *
- Rode uiensoep met Munsterkaas
- Romige pastinaaksoep
- Romige venkelsoep met Pernod
- Room-komkommersoep met gerookt spek
- Runderbouillon met eiergelei en bosuitjes
- Saffraansoep met pastis en St. Jakobsschelp
- Saffraantomatensoep met zalm
- Schelpjes in saffraanpeterselie bouillon
- Sjalottensoep met jeneverbessen
- Soep van geroosterde paprika met pistacheolie
- Soep van waterkers met gerookte paling
- Spinaziesoepje
- Tomatenroomsoep op Gasconse wijze *
- Venkelsoep met gerookte zalm en krab
- Venkelsoep met kip
- Venkelsoep met saffraanschuim en tempura
- Vissoep met saffraan en coquilles
- Wildbouillon
- Wildconsommé met morieljes
- Witlofsoep met geitenkaas
- Witlofsoep met Roquefort
- Zalmsoep
- Zeeuwse vissoep met room en dragon
Romige venkelsoep met Pernod
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 winterpeen
- 1 knolselderie
- 1 prei
- 1 venkel
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1 laurierblad
- 1 l. bouillon
Ingrediënten knoflookcroutons:
- 10 plakken casinobrood
- 1 teentje knoflook
- geklaarde boter of olie
Ingrediënten venkelsoep:
- 2 venkelknollen
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 700 ml. groentebouillon
- 100 ml. Pernod
- 300 ml. koksroom
Bereiding:
- Maak voor de groentebouillon de groenten schoon en snijd ze in stukken.
- Zet de groenten en de kruiden met de bouillon op.
- Breng even aan de kook en laat trekken tot een fijne groentebouillon.
- Snijd voor de croutons de korsten van het brood en snijd vervolgens in blokjes.
- Pel de knoflook en snijd doormidden. Verhit een scheutje boter of olie in de pan.
- Bak de knoflook samen met het brood op zacht vuur goudbruin en krokant.
- Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.
- Snijd voor de soep de toppen van de venkel en bewaar het groen.
- Snijd de harde kern uit het middengedeelte en snijd de overige venkel in gelijkmatige reepjes.
- Pel de sjalotjes en snipper ze.
- Pel de knoflook en hak deze fijn.
- Verhit de olie in een kookpan.
- Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en bak licht aan.
- Voeg de venkel toe en fruit aan.
- Voeg vervolgens de gezeefde groentebouillon en de Pernod toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Pureer de soep en voeg de koksroom toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de soep over 4 borden, bestrooi met de croutons en het gesneden venkelgroen.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Soepen