Soepen

Vissoep met saffraan en coquilles


(voor 4 personen)

Ingrediënten:

4 mespuntjes saffraandraadjes

  • 100 ml. witte wijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • ½ teentje knoflook
  • 2 sinaasappels
  • 1 l. vis fond
  • 20 g. basilicumblaadjes
  • 100 ml. olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 125 g. savooiekool
  • 4 coquilles
  • zout en peper

Bereiding:

  • Week de saffraan 5 minuten in wat witte wijn.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan.
  • Bak de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten.
  • Rasp de schil van ½ sinaasappel. Halveer de sinaasappels en pers deze uit.
  • Voeg het sap, de sinaasappelrasp, vis fond, saffraan en wijn toe en breng de soep aan de kook.
  • Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  • Doe de soep in een kom en laat afkoelen.
  • Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Pureer de basilicumblaadjes met de olijfolie in een maatbeker.
  • Doe de puree in een fijne zeef en laat er langzaam de olie uitlekken.
  • Bewaar de olie tot gebruik in de koelkast.
  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Doe de kool er bij met een scheutje water en stoof de kool ± 10 minuten met het deksel op de pan.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm intussen de vissoep in een pan.
  • Bestrooi de coquilles met zout en peper en bak ze in 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan ± 2 minuten aan elke kant.
  • Leg wat gestoofde kool in een diep bord en leg er een coquille op.
  • Schep de soep erover en druppel er wat basilicumolie over.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green