Soepen
- Aardappelsoep met gerookte paling
- Appelsoep met spek
- Asperge-munt soep net Hollandse garnalen
- Aspergesoep met gerookte zalm en bieslookroom
- Basilicumsoep met kerrieroom en gerookte zalm
- Bloemkoolsoep met curry en grote garnalen
- Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling
- Boterslasoep met gebakken gamba’s en pan con tomate
- Bouillon met gebakken coquilles
- Broccolisoep met Port Salut
- Cantharellensoep
- Cappuccino van groene kool
- Cappuccino van spinazie en gele paprika
- Consommé Lady Curson
- Consommé met meloenbolletjes en port
- Consommé met verse kervel, tomatenconcasse, gepocheerde kwarteleitjes en gerookte forel
- Consommé Olga
- Courgettesoep met gerookte forel, tuinkerst en bosui-stengel
- Dijonmosterdsoep met gamba’s
- Espresso di Verdura *
- Garnalen bisque met room en een toefje verse groene kruiden
- Garnalenbisque
- Gegratineerde knoflookroomsoep met oregano
- Gegrilde tomatensoep met schapen- en geitenkaas *
- Groene groentesoep
- Groene minestrone met pasta
- Groentesoep met lamsvlees
- Heldere ossenstaartsoep
- Heldere soep met kastanjechampignons
- Hóndersoep van de mam
- Italiaanse tomatensoep
- Kalfsbouillon met kervel, wortel, truffelolie en gepocheerd kwarteleitje
- Kalfsbouillon met verse kervel
- Kerriebouillon met geroosterde pompoen
- Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels
- Kerrieschuimsoep met gebakken coquilles
- Kippensoep
- Kippensoep met citroen
- Knoflooksoep
- Knolselderijsoep met makreel
- Knolselderijsoep met paddenstoelen
- Koude kerriesoep met kipspies
- Koude komkommersoep met papayatartaar en grote garnalen
- Koude meloenkomkommersoep
- Koude waterkerssoep met gerookte paling
- Kropsla-erwtensoep met mint en spekcroutons
- Kruidenroomsoep met knoflookcroutons
- Licht gebonden tomatensoep
- Licht pittige preisoep met een trio van gerookte vis
- Maïssoep met venkel en Parmezaanse kletskoppen
- Mosselsoep
- Mosselsoep met kerrie room
- Mosselsoep met kropsla
- Mozzarellasoep met kersttomaatjes en basilicum
- Nord Deutsche Krabbensuppe
- Paddenstoelen-stroganoffsoep
- Paprikasoep
- Pikante kippensoep met limoen
- Pittige koolrabisoep
- Pittige wortelsoep met knoflookcroutons
- Prei-crèmesoep met hamtorentje
- Provençaalse garnalensoep met pistou
- Rieslingsoep *
- Rode bietensoep met mierikswortelcrème en knapperige garnalen *
- Rode uiensoep met Munsterkaas
- Romige pastinaaksoep
- Romige venkelsoep met Pernod
- Room-komkommersoep met gerookt spek
- Runderbouillon met eiergelei en bosuitjes
- Saffraansoep met pastis en St. Jakobsschelp
- Saffraantomatensoep met zalm
- Schelpjes in saffraanpeterselie bouillon
- Sjalottensoep met jeneverbessen
- Soep van geroosterde paprika met pistacheolie
- Soep van waterkers met gerookte paling
- Spinaziesoepje
- Tomatenroomsoep op Gasconse wijze *
- Venkelsoep met gerookte zalm en krab
- Venkelsoep met kip
- Venkelsoep met saffraanschuim en tempura
- Vissoep met saffraan en coquilles
- Wildbouillon
- Wildconsommé met morieljes
- Witlofsoep met geitenkaas
- Witlofsoep met Roquefort
- Zalmsoep
- Zeeuwse vissoep met room en dragon
Vissoep met saffraan en coquilles
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
4 mespuntjes saffraandraadjes
- 100 ml. witte wijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- ½ teentje knoflook
- 2 sinaasappels
- 1 l. vis fond
- 20 g. basilicumblaadjes
- 100 ml. olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 125 g. savooiekool
- 4 coquilles
- zout en peper
Bereiding:
- Week de saffraan 5 minuten in wat witte wijn.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan.
- Bak de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten.
- Rasp de schil van ½ sinaasappel. Halveer de sinaasappels en pers deze uit.
- Voeg het sap, de sinaasappelrasp, vis fond, saffraan en wijn toe en breng de soep aan de kook.
- Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
- Doe de soep in een kom en laat afkoelen.
- Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Pureer de basilicumblaadjes met de olijfolie in een maatbeker.
- Doe de puree in een fijne zeef en laat er langzaam de olie uitlekken.
- Bewaar de olie tot gebruik in de koelkast.
- Smelt de boter in een steelpan.
- Doe de kool er bij met een scheutje water en stoof de kool ± 10 minuten met het deksel op de pan.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm intussen de vissoep in een pan.
- Bestrooi de coquilles met zout en peper en bak ze in 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan ± 2 minuten aan elke kant.
- Leg wat gestoofde kool in een diep bord en leg er een coquille op.
- Schep de soep erover en druppel er wat basilicumolie over.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Soepen