Soepen

Pittige wortelsoep met knoflookcroutons


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 500 g. wortelen, geschrapt en in blokjes gesneden
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 l. bouillon
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 4 sneetjes witte brood, korst verwijderen en in blokjes van 1 cm. snijden
  • zout

Bereiding:

  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan en smoor de ui 3 minuten op laag vuur.
  • Schep af en toe om. Voeg de gesneden blokjes wortel en de chilipoeder toe en smoor alles nog 5 minuten.
  • Roer af en toe om. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook.
  • Laat de soep 45 minuten zachtjes koken.
  • Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook 30 seconden op laag vuur.
  • Doe de broodblokjes in de pan, draai het vuur half hoog en bak de blokjes al omscheppend een paar minuten tot ze rondom goudbruin zijn.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze warm.
  • Pureer de soep en breng op smaak met wat zout.
  • Dien de soep heet op en bestrooi ze met wat croutons.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green