Soepen
- Aardappelsoep met gerookte paling
- Appelsoep met spek
- Asperge-munt soep net Hollandse garnalen
- Aspergesoep met gerookte zalm en bieslookroom
- Basilicumsoep met kerrieroom en gerookte zalm
- Bloemkoolsoep met curry en grote garnalen
- Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling
- Boterslasoep met gebakken gamba’s en pan con tomate
- Bouillon met gebakken coquilles
- Broccolisoep met Port Salut
- Cantharellensoep
- Cappuccino van groene kool
- Cappuccino van spinazie en gele paprika
- Consommé Lady Curson
- Consommé met meloenbolletjes en port
- Consommé met verse kervel, tomatenconcasse, gepocheerde kwarteleitjes en gerookte forel
- Consommé Olga
- Courgettesoep met gerookte forel, tuinkerst en bosui-stengel
- Dijonmosterdsoep met gamba’s
- Espresso di Verdura *
- Garnalen bisque met room en een toefje verse groene kruiden
- Garnalenbisque
- Gegratineerde knoflookroomsoep met oregano
- Gegrilde tomatensoep met schapen- en geitenkaas *
- Groene groentesoep
- Groene minestrone met pasta
- Groentesoep met lamsvlees
- Heldere ossenstaartsoep
- Heldere soep met kastanjechampignons
- Hóndersoep van de mam
- Italiaanse tomatensoep
- Kalfsbouillon met kervel, wortel, truffelolie en gepocheerd kwarteleitje
- Kalfsbouillon met verse kervel
- Kerriebouillon met geroosterde pompoen
- Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels
- Kerrieschuimsoep met gebakken coquilles
- Kippensoep
- Kippensoep met citroen
- Knoflooksoep
- Knolselderijsoep met makreel
- Knolselderijsoep met paddenstoelen
- Koude kerriesoep met kipspies
- Koude komkommersoep met papayatartaar en grote garnalen
- Koude meloenkomkommersoep
- Koude waterkerssoep met gerookte paling
- Kropsla-erwtensoep met mint en spekcroutons
- Kruidenroomsoep met knoflookcroutons
- Licht gebonden tomatensoep
- Licht pittige preisoep met een trio van gerookte vis
- Maïssoep met venkel en Parmezaanse kletskoppen
- Mosselsoep
- Mosselsoep met kerrie room
- Mosselsoep met kropsla
- Mozzarellasoep met kersttomaatjes en basilicum
- Nord Deutsche Krabbensuppe
- Paddenstoelen-stroganoffsoep
- Paprikasoep
- Pikante kippensoep met limoen
- Pittige koolrabisoep
- Pittige wortelsoep met knoflookcroutons
- Prei-crèmesoep met hamtorentje
- Provençaalse garnalensoep met pistou
- Rieslingsoep *
- Rode bietensoep met mierikswortelcrème en knapperige garnalen *
- Rode uiensoep met Munsterkaas
- Romige pastinaaksoep
- Romige venkelsoep met Pernod
- Room-komkommersoep met gerookt spek
- Runderbouillon met eiergelei en bosuitjes
- Saffraansoep met pastis en St. Jakobsschelp
- Saffraantomatensoep met zalm
- Schelpjes in saffraanpeterselie bouillon
- Sjalottensoep met jeneverbessen
- Soep van geroosterde paprika met pistacheolie
- Soep van waterkers met gerookte paling
- Spinaziesoepje
- Tomatenroomsoep op Gasconse wijze *
- Venkelsoep met gerookte zalm en krab
- Venkelsoep met kip
- Venkelsoep met saffraanschuim en tempura
- Vissoep met saffraan en coquilles
- Wildbouillon
- Wildconsommé met morieljes
- Witlofsoep met geitenkaas
- Witlofsoep met Roquefort
- Zalmsoep
- Zeeuwse vissoep met room en dragon
Garnalenbisque
(voor 6 personen)
Ingrediënten:
- 600 g. gekookte garnalen, ongepeld
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, in ringen gesneden
- 1 grote wortel, in plakjes gesneden
- 2 stangen bleekselderie
- 2 liter bouillon
- paar druppels citroensap
- 2 eetlepels tomatenpuree
- bouquet garni (wortel, ui, prei, peterselie, knolselderie)
- 100 g. boter
- 50 g. bloem
- 4 eetlepels cognac
- 1½ dl. slagroom
Bereiding:
- Verwijder de koppen van de garnalen en pel ze.
- Bewaar de koppen en de pantsers voor de bouillon.
- Zet de garnalen in een afgedekte schaal in de koelkast.
- Verhit de olie in een grote pan, voeg de koppen en pantsers toe en bak ze al roerend op hoog vuur tot ze bruin beginnen te worden.
- Draai het vuur lager, voeg de groente toe en bak alles, onder af en toe roeren, 5 minuten tot de uien zacht zijn.
- Voeg de bouillon, het citroensap, de tomatenpuree en het bouquet garni toe.
- Breng de bouillon aan de kook, draai het vuur lager en laat de soep 25 minuten zachtjes koken.
- Zeef de soep.
- Smelt boter in een pan op middelhoog vuur.
- Roer de bloem erdoor en bak deze goudbruin.
- Blijf regelmatig roeren.
- Voeg de cognac toe, giet geleidelijk de helft van de bouillon er bij en klop alles glad.
- Klop de overige bouillon er door en breng op smaak. Draai het vuur laag.
- Regelmatig roeren.
- Zeef de soep, voeg room en wat citroensap toe.
- Roer het grootste deel van de garnalen erdoor en verwarm alles op middelhoog vuur tot de soep heet is (regelmatig roeren).
- Garneer met de overige garnalen.
Beoordeling: |
Category: Soepen