Soepen

Garnalenbisque


(voor 6 personen)

Ingrediënten:

  • 600 g. gekookte garnalen, ongepeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 1 grote wortel, in plakjes gesneden
  • 2 stangen bleekselderie
  • 2 liter bouillon
  • paar druppels citroensap
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • bouquet garni (wortel, ui, prei, peterselie, knolselderie)
  • 100 g. boter
  • 50 g. bloem
  • 4 eetlepels cognac
  • 1½ dl. slagroom

Bereiding:

  • Verwijder de koppen van de garnalen en pel ze.
  • Bewaar de koppen en de pantsers voor de bouillon.
  • Zet de garnalen in een afgedekte schaal in de koelkast.
  • Verhit de olie in een grote pan, voeg de koppen en pantsers toe en bak ze al roerend op hoog vuur tot ze bruin beginnen te worden.
  • Draai het vuur lager, voeg de groente toe en bak alles, onder af en toe roeren, 5 minuten tot de uien zacht zijn.
  • Voeg de bouillon, het citroensap, de tomatenpuree en het bouquet garni toe.
  • Breng de bouillon aan de kook, draai het vuur lager en laat de soep 25 minuten zachtjes koken.
  • Zeef de soep.
  • Smelt boter in een pan op middelhoog vuur.
  • Roer de bloem erdoor en bak deze goudbruin.
  • Blijf regelmatig roeren.
  • Voeg de cognac toe, giet geleidelijk de helft van de bouillon er bij en klop alles glad.
  • Klop de overige bouillon er door en breng op smaak. Draai het vuur laag.
  • Regelmatig roeren.
  • Zeef de soep, voeg room en wat citroensap toe.
  • Roer het grootste deel van de garnalen erdoor en verwarm alles op middelhoog vuur tot de soep heet is (regelmatig roeren).
  • Garneer met de overige garnalen.

 

 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green