Soepen

Saffraansoep met pastis en St. Jakobsschelp


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 25 g. risottorijst
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • paar draadjes saffraan
  • 2 theelepels verse tijm
  • 1 sinaasappel, schoongeboend en schil geraspt
  • 50 ml. pastis
  • 1 l. visbouillon
  • 12 St. Jakobsschelpen
  • scheut room
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de olijfolie in een ketel en fruit de knoflook en de ui op een laag vuur glazig.
  • Schep de rijst, de paprikapoeder, de saffraan en de tijm erdoor en bak dit nog 3-4 minuten op een laag vuur.
  • Pers de sinaasappel uit.
  • Schenk het sap en de pastis bij de rijst en laat dit 2 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg de visbouillon en 1 eetlepel sinaasappelsap toe en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Laat de soep 20 minuten heel zacht koken.
  • Dep de St. Jakobsschelpen droog met keukenpapier.
  • Bestooi ze met peper en zout. Bak ze op hoog vuur 1-2 minuten bruin.
    Pureer de soep met een staafmixer.
  • Scheut room toevoegen en op voorverwarmde borden serveren.
  • Voeg de St. Jakobsschelpen toe en garneer met wat peterselie.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green