Soepen
- Aardappelsoep met gerookte paling
- Appelsoep met spek
- Asperge-munt soep net Hollandse garnalen
- Aspergesoep met gerookte zalm en bieslookroom
- Basilicumsoep met kerrieroom en gerookte zalm
- Bloemkoolsoep met curry en grote garnalen
- Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling
- Boterslasoep met gebakken gamba’s en pan con tomate
- Bouillon met gebakken coquilles
- Broccolisoep met Port Salut
- Cantharellensoep
- Cappuccino van groene kool
- Cappuccino van spinazie en gele paprika
- Consommé Lady Curson
- Consommé met meloenbolletjes en port
- Consommé met verse kervel, tomatenconcasse, gepocheerde kwarteleitjes en gerookte forel
- Consommé Olga
- Courgettesoep met gerookte forel, tuinkerst en bosui-stengel
- Dijonmosterdsoep met gamba’s
- Espresso di Verdura *
- Garnalen bisque met room en een toefje verse groene kruiden
- Garnalenbisque
- Gegratineerde knoflookroomsoep met oregano
- Gegrilde tomatensoep met schapen- en geitenkaas *
- Groene groentesoep
- Groene minestrone met pasta
- Groentesoep met lamsvlees
- Heldere ossenstaartsoep
- Heldere soep met kastanjechampignons
- Hóndersoep van de mam
- Italiaanse tomatensoep
- Kalfsbouillon met kervel, wortel, truffelolie en gepocheerd kwarteleitje
- Kalfsbouillon met verse kervel
- Kerriebouillon met geroosterde pompoen
- Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels
- Kerrieschuimsoep met gebakken coquilles
- Kippensoep
- Kippensoep met citroen
- Knoflooksoep
- Knolselderijsoep met makreel
- Knolselderijsoep met paddenstoelen
- Koude kerriesoep met kipspies
- Koude komkommersoep met papayatartaar en grote garnalen
- Koude meloenkomkommersoep
- Koude waterkerssoep met gerookte paling
- Kropsla-erwtensoep met mint en spekcroutons
- Kruidenroomsoep met knoflookcroutons
- Licht gebonden tomatensoep
- Licht pittige preisoep met een trio van gerookte vis
- Maïssoep met venkel en Parmezaanse kletskoppen
- Mosselsoep
- Mosselsoep met kerrie room
- Mosselsoep met kropsla
- Mozzarellasoep met kersttomaatjes en basilicum
- Nord Deutsche Krabbensuppe
- Paddenstoelen-stroganoffsoep
- Paprikasoep
- Pikante kippensoep met limoen
- Pittige koolrabisoep
- Pittige wortelsoep met knoflookcroutons
- Prei-crèmesoep met hamtorentje
- Provençaalse garnalensoep met pistou
- Rieslingsoep *
- Rode bietensoep met mierikswortelcrème en knapperige garnalen *
- Rode uiensoep met Munsterkaas
- Romige pastinaaksoep
- Romige venkelsoep met Pernod
- Room-komkommersoep met gerookt spek
- Runderbouillon met eiergelei en bosuitjes
- Saffraansoep met pastis en St. Jakobsschelp
- Saffraantomatensoep met zalm
- Schelpjes in saffraanpeterselie bouillon
- Sjalottensoep met jeneverbessen
- Soep van geroosterde paprika met pistacheolie
- Soep van waterkers met gerookte paling
- Spinaziesoepje
- Tomatenroomsoep op Gasconse wijze *
- Venkelsoep met gerookte zalm en krab
- Venkelsoep met kip
- Venkelsoep met saffraanschuim en tempura
- Vissoep met saffraan en coquilles
- Wildbouillon
- Wildconsommé met morieljes
- Witlofsoep met geitenkaas
- Witlofsoep met Roquefort
- Zalmsoep
- Zeeuwse vissoep met room en dragon
Rode bietensoep met mierikswortelcrème en knapperige garnalen *
Ingredienten:
(voor 4 personen)
- 400 g. rode bieten
- 1 teentjes knoflook
- 20 g. gember
- 2 sjalotjes
- 180 ml slagroom
- 30 ml. olijfolie
-
100 ml. bouillon
Ingrediënten mierikswortelcrème:
- 1 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes
- boter
- 160 ml. bouillon
- 160 ml slagroom
- ½ potje mierikswortel
Ingrediënten knapperige garnalen:
- 40 g. gemalen pompoenpitten
- 60 g. meel
- 2 eieren
- 40 g. paneermeel
- 8 scampi’s
- frituurvet om de garnalen te frituren
Bereiding:
- Rode bieten in aluminiumfolie wikkelen en in de oven ± 90 minuten op 180ºC garen.
- De bieten uit de folie nemen, schillen en in kleine stukjes snijden. 1/3 deel bewaren om in de soepkoppen te doen.
- Gember schillen en fijn snijden. Sjalotjes en knoflook ook fijn snijden.
- 2/3 van de rode bieten met de gesneden gember, sjalotjes en knoflook aanbakken in de olijfolie.
- Bouillon toevoegen samen met de room.
- De soep op een laag vuur 20 minuten laten trekken.
- Op smaak brengen met wat zout en peper.
- Met de mixer pureren.
Bereiding mierikswortelcrème.
- Sjalotjes en het teentje knoflook schillen en fijn snijden.
- Aanzetten met wat boter.
- Bouillon en room toevoegen en 10 minuten laten inkoken.
- Mierikswortel toevoegen en op smaak brengen met zou en peper.
- Met de staafmixer schuimig kloppen.
Bereiding knapperige garnalen:
- Garnalen kruiden met peper en zout.
- Eieren opkloppen, vermengen met wat meel, paneermeel en pompoenpitten.
- De garnalen door het gemengde paneermeel halen.
- In vet of boter goudbruin bakken. Van de garnalen spiesjes maken.
- Het restant van de rode bieten in de voorverwarmde soepkoppen scheppen.
- Opvullen met de soep.
- De mierikswortelcrème toevoegen en boven op de soep de garnalenspiesjes leggen.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Soepen