Soepen

Maïssoep met venkel en Parmezaanse kletskoppen


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 300 g. maïskorrels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • ½ teentje knoflook, gesnipperd
  • 1½ venkelknol, in blokjes
  • 8 dl. bouillon
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • sap van een ½ citroen
  • 4 takjes tijm
  • 200 g. Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Bereiding:

  • Verhit de olijfolie in een ruime pan.
  • Bak de uien en knoflook hierin tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de venkel en de maïs toe en bak ze 4 minuten mee.
  • Blus af met de bouillon en laat ze 20 minuten op een zacht vuur staan.
  • Pureer de soep met een staafmixer, voeg de crème fraîche en het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Rits de tijm en meng deze met de geraspte Parmezaanse kaas.
  • Maak van het Parmezaanse kaasmengsel 8 kleine koekjes en leg ze op een met bakpapier belegde ovenplaat.
  • Bak de kletskoppen in 10 minuten goudgeel.
  • Laat ze afkoelen voor ze van de bakplaat worden gehaald.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green