Soepen
- Aardappelsoep met gerookte paling
- Appelsoep met spek
- Asperge-munt soep net Hollandse garnalen
- Aspergesoep met gerookte zalm en bieslookroom
- Basilicumsoep met kerrieroom en gerookte zalm
- Bloemkoolsoep met curry en grote garnalen
- Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling
- Boterslasoep met gebakken gamba’s en pan con tomate
- Bouillon met gebakken coquilles
- Broccolisoep met Port Salut
- Cantharellensoep
- Cappuccino van groene kool
- Cappuccino van spinazie en gele paprika
- Consommé Lady Curson
- Consommé met meloenbolletjes en port
- Consommé met verse kervel, tomatenconcasse, gepocheerde kwarteleitjes en gerookte forel
- Consommé Olga
- Courgettesoep met gerookte forel, tuinkerst en bosui-stengel
- Dijonmosterdsoep met gamba’s
- Espresso di Verdura *
- Garnalen bisque met room en een toefje verse groene kruiden
- Garnalenbisque
- Gegratineerde knoflookroomsoep met oregano
- Gegrilde tomatensoep met schapen- en geitenkaas *
- Groene groentesoep
- Groene minestrone met pasta
- Groentesoep met lamsvlees
- Heldere ossenstaartsoep
- Heldere soep met kastanjechampignons
- Hóndersoep van de mam
- Italiaanse tomatensoep
- Kalfsbouillon met kervel, wortel, truffelolie en gepocheerd kwarteleitje
- Kalfsbouillon met verse kervel
- Kerriebouillon met geroosterde pompoen
- Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels
- Kerrieschuimsoep met gebakken coquilles
- Kippensoep
- Kippensoep met citroen
- Knoflooksoep
- Knolselderijsoep met makreel
- Knolselderijsoep met paddenstoelen
- Koude kerriesoep met kipspies
- Koude komkommersoep met papayatartaar en grote garnalen
- Koude meloenkomkommersoep
- Koude waterkerssoep met gerookte paling
- Kropsla-erwtensoep met mint en spekcroutons
- Kruidenroomsoep met knoflookcroutons
- Licht gebonden tomatensoep
- Licht pittige preisoep met een trio van gerookte vis
- Maïssoep met venkel en Parmezaanse kletskoppen
- Mosselsoep
- Mosselsoep met kerrie room
- Mosselsoep met kropsla
- Mozzarellasoep met kersttomaatjes en basilicum
- Nord Deutsche Krabbensuppe
- Paddenstoelen-stroganoffsoep
- Paprikasoep
- Pikante kippensoep met limoen
- Pittige koolrabisoep
- Pittige wortelsoep met knoflookcroutons
- Prei-crèmesoep met hamtorentje
- Provençaalse garnalensoep met pistou
- Rieslingsoep *
- Rode bietensoep met mierikswortelcrème en knapperige garnalen *
- Rode uiensoep met Munsterkaas
- Romige pastinaaksoep
- Romige venkelsoep met Pernod
- Room-komkommersoep met gerookt spek
- Runderbouillon met eiergelei en bosuitjes
- Saffraansoep met pastis en St. Jakobsschelp
- Saffraantomatensoep met zalm
- Schelpjes in saffraanpeterselie bouillon
- Sjalottensoep met jeneverbessen
- Soep van geroosterde paprika met pistacheolie
- Soep van waterkers met gerookte paling
- Spinaziesoepje
- Tomatenroomsoep op Gasconse wijze *
- Venkelsoep met gerookte zalm en krab
- Venkelsoep met kip
- Venkelsoep met saffraanschuim en tempura
- Vissoep met saffraan en coquilles
- Wildbouillon
- Wildconsommé met morieljes
- Witlofsoep met geitenkaas
- Witlofsoep met Roquefort
- Zalmsoep
- Zeeuwse vissoep met room en dragon
Provençaalse garnalensoep met pistou
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 80 ml. olijfolie
- 12 grote gamba’s, darmkanaal verwijderen, schoonmaken, schalen bewaren!
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 150 g. trostomaten
- 1 grote rode paprika, gehakt
- 2 tomaten, gehakt
- ½ komkommer, geschild, zaadjes verwijderen, gehakt
- 1 teentje knoflook
- 50 g. ciabatta geweekt in 100 ml. olijfolie
- cayennepeper
- cognac
- witte wijn
- bouillon
- snufje suiker
- basilicumblaadjes
Ingrediënten pistou
- 2 teentjes knoflook, grof gehakt
- 100 g. basilicum, blaadjes geplukt
- 25 g. bladpeterselie
- 50 g. pijnboompitten
- 25 g. geraspte parmezaanse kaas
- 100 ml. olijfolie
- peper, zout
Bereiding:
- Verhit 60 ml. olijfolie in een grote braadpan op matig vuur. Voeg de gambaschalen toe en bak roerend een paar minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze mee aan.
- Afblussen met wat cognac en wat witte wijn. Schenk er genoeg bouillon bij om de schillen net te bedekken en laat ze 10 minuten op laag vuur koken.
- Pureer de gambabouillon inclusief de schalen in een keukenmachine glad en schenk door een fijne zeef.
- Maak de mengkom schoon, voeg de paprika, tomatenstukjes, komkommer, knoflook, in olie geweekt brood en bouillon toe en pureer het glad.
- Voeg bouillon, cayennepeper en suiker toe en breng op smaak met wat peper en zout.
- Verwarm intussen de oven op 180ºC.
- Meng de rest van de olijfolie door de trostomaten.
- Rooster ze op een bakplaat 5-6 minuten tot ze zacht zijn.
- Verdeel de soep over 4 soepkommen en schep de gamba’s en de geroosterde tomaatjes erin.
- Schenk er wat pistou over en garneer met basilicum.
Bereiding Pistou:
- Draai voor de pistou de ingrediënten in een keukenmachine tot een pasta.
- Breng op smaak met peper en zout.
Beoordeling: |
Category: Soepen