Soepen

Kropsla-erwtensoep met mint en spekcroutons


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 100 g. kropsla
  • 250 g. erwten
  • 1 bosje mint
  • 100 g. room
  • 4 plakjes spek, in blokjes gesneden
  • 2 sneetjes toastbrood zonder korst
  • ¾  l. bouillon
  • 1 ui
  • 50 ml. witte wijn
  • zout, peper
  • cayennepeper, wat suiker
  • nootmuskaat
  • olijfolie, boter

Bereiding:

  • Kropsla en mint wassen, drogen en fijnsnijden.
  • Ui in kleine blokjes snijden en in de olijfolie glazig aanfruiten. Met witte wijn afblussen.
  • Bouillon toevoegen en 15 minuten laten trekken.
  • Erwten 3 minuten meekoken. Room toevoegen en met een mixer deels pureren.
  • De erwten mogen niet kapot gaan.
  • Schuimig kloppen.
  • Op smaak brengen met zout, peper, cayennepeper, suiker en nootmuskaat.
  • Voor de spekcroutons stukjes brood roosteren.
  • Stukjes spek in boter bakken en  laten uitdruppelen.
  • Mengen met het brood..
  • Sla en mint in kopjes doen. Soep erop doen met een lepel.
  • Bovenop de soep de spekcroutons.

  • Kan koud geserveerd worden met wat meer mint en citroensap.
  • Eventueel room door yoghurt vervangen.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green