Soepen

Basilicumsoep met kerrieroom en gerookte zalm


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 lentebosuitjes, in ringen gesneden
  • 2 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels verse basilicum, gesneden
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 125 ml. crème fraiche
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 7 dl. bouillon
  • 80 g. gerookte zalm

Bereiding:

  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de lenteuitjes en de aardappelblokjes 2 minuten.
  • Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 15 minuten.
  • Voeg de basilicum en pesto toe en pureer alles tot een licht gebonden soep.
  • Verwarm de ovengril voor en klop de crème fraiche met de kerriepoeder lobbig.
  • Schenk de soep in 4 soepkoppen.
  • Schep de kerrieroom op de soep en zet deze 1-2 minuten onder de grill zodat de room licht kleurt.
  • Verdeel de zalmreepjes er vlak voor het serveren over.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green