Soepen

Paddenstoelen-stroganoffsoep


(voor 6 personen)

Ingredienten:

  • 2 eetlepels boter
  • 800 g. gemengde wilde paddenstoelen
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 teentje knoflook, gesneden
  • 2 l. runderbouillon of kippenbouillon
  • 100 g. witte rijst
  • 150 g. zure room
  • rasp en sap van 1 citroen
  • olijfolie
  • 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
  • vers gemalen nootmuskaat

Bereiding:

  • Smelt de boter in een ketel en roer er de knoflook door.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak deze zachtjes tot ze zacht zijn.
  • Breng op smaak met een beetje zeezout en vers gemalen zwarte peper.
  • Voeg de ui en bleekselderij toe aan de pan en bak zachtjes tot ze zacht zijn.
  • Voeg de laurierblaadjes, bouillon en rijst toe.
  • Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is.
  • Verwijder de laurierblaadjes, pureer de soep in een blender of keukenmachine of met een staafmixer.
  • Op smaak brengen.
  • Meng de zure room, het citroensap en de citroenrasp door elkaar en breng op smaak.
  • Schep de soep in voorverwarmde soepkoppen en roer er voorzichtig een lepel roommengsel door.
  • Druppel ook wat olijfolie in de soep en bestrooi met de gehakte peterselie en een snufje nootmuskaat.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green