Soepen

Sjalottensoep met jeneverbessen


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 25 g. boter
  • 250 g. sjalotten
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 takjes tijm
  • 10 jeneverbessen, gekneusd
  • 2 laurierblaadjes
  • 300 ml. rode wijn
  • 500 ml. kippenbouillon
  • zout
  • 50 ml. slagroom
  • ½ bosje bieslook, fijngesneden

Bereiding:

  • Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook.
  • Voeg de tijm, de gekneusde jeneverbessen en de laurier toe.
  • Laat in 15 minuten op een laag vuur goudbruin worden.
  • Zet het vuur hoog en voeg de rode wijn toe.
  • Laat 5 minuten inkoken op een hoog vuur.
  • Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat een paar minuten op een laag vuur zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met wat zout.

  • Verdeel de soep over 4 warme borden en schenk voorzichtig de slagroom erin.
  • Bestrooi de soep met bieslook.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green