Soepen

Dijonmosterdsoep met gamba’s


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 2 eetlepels boter
  • 2 uien
  • 3 eetlepels dijonmosterd
  • 0,7 l. bouillon
  • 4 gamba’s
  • 3 eetlepels mosterdzaadjes
  • 3 eetlepels sherrymosterd
  • 0,3 l. room
  • zout
  • scheutje olijfolie
  • rode alfalfa

Bereiding:

  • Uien brunaise snijden, 5 minuten aanbakken, mosterd erbij doen en dan de bouillon.
  • 20 minuten laten trekken op een laag vuur.
  • Vervolgens pureren.
  • Gamba’s pellen, door de mosterdzaadjes halen.
  • In een scheutje olijfolie aan iedere kant
  • 2 minuten bakken.
  • Zouten naar smaak.
  • Slagroom halfstijf kloppen, bij de soep voegen en met de mixer schuimig kloppen.

  • Soep in soepkommen scheppen.
  • Gamba’s aan de kopjes hangen en dan de rode alfalfa aan de andere zijde legen.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green