Soepen

Venkelsoep met gerookte zalm en krab


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1 grote venkelknol, in smalle repen
  • 250 ml. melk
  • zout
  • versgemalen peper
  • 30 g. boter
  • 30 g. bloem
  • 750 dl. bouillon
  • 2 eetlepels witte vermout of witte wijn
  • 100 g. gerookte zalm, in reepjes
  • 50 g. krab, klein gesneden
  • venkelgroen als garnering
  • 50 ml. room

Bereiding:

  • Verwarm de venkel met de melk, zout en peper en kook de groente in 15 minuten gaar.
  • Pureer de venkel en de melk.

  • Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Voeg al roerende de bouillon erbij tot het mengsel licht bindt.
  • Voeg de venkelpuree en room erbij en verwarm nog 5 minuten.
  • Roer daarna de vermout of witte wijn erdoor.
  • Verdeel de gerookte zalm en krab over 4 soepkommen.
  • Schep de warme soep erop en garneer met wat venkelgroen.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green