Soepen

Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1 l. bouillon
  • 300 g. gare bloemkoolroosjes
  • plukje saffraan ( 20 draadjes)
  • 4 eetlepels room
  • 4 takjes kervel, alleen de blaadjes
  • 50 ml. olijfolie
  • 1 Spaanse peper zonder zaadjes
  • 80 g. gerookte paling
  • peper, zout

Bereiding:

  • Voeg de saffraan bij de bouillon en breng aan de kook.
  • Snijd de paling in reepjes en verdeel deze over 4 soepkommen.
  • Vermaal de Spaanse peper in de vijzel of keukenmachine en voeg de olijfolie toe.
  • Voeg de bloemkool bij de bouillon.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bouillon verwarmen.
  • Schep de bouillon op de paling en garneer de soep met een eetlepel room, enkele blaadjes kervel en enkele druppels Spaanse peperolie.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green