Soepen
- Aardappelsoep met gerookte paling
- Appelsoep met spek
- Asperge-munt soep net Hollandse garnalen
- Aspergesoep met gerookte zalm en bieslookroom
- Basilicumsoep met kerrieroom en gerookte zalm
- Bloemkoolsoep met curry en grote garnalen
- Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling
- Boterslasoep met gebakken gamba’s en pan con tomate
- Bouillon met gebakken coquilles
- Broccolisoep met Port Salut
- Cantharellensoep
- Cappuccino van groene kool
- Cappuccino van spinazie en gele paprika
- Consommé Lady Curson
- Consommé met meloenbolletjes en port
- Consommé met verse kervel, tomatenconcasse, gepocheerde kwarteleitjes en gerookte forel
- Consommé Olga
- Courgettesoep met gerookte forel, tuinkerst en bosui-stengel
- Dijonmosterdsoep met gamba’s
- Espresso di Verdura *
- Garnalen bisque met room en een toefje verse groene kruiden
- Garnalenbisque
- Gegratineerde knoflookroomsoep met oregano
- Gegrilde tomatensoep met schapen- en geitenkaas *
- Groene groentesoep
- Groene minestrone met pasta
- Groentesoep met lamsvlees
- Heldere ossenstaartsoep
- Heldere soep met kastanjechampignons
- Hóndersoep van de mam
- Italiaanse tomatensoep
- Kalfsbouillon met kervel, wortel, truffelolie en gepocheerd kwarteleitje
- Kalfsbouillon met verse kervel
- Kerriebouillon met geroosterde pompoen
- Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels
- Kerrieschuimsoep met gebakken coquilles
- Kippensoep
- Kippensoep met citroen
- Knoflooksoep
- Knolselderijsoep met makreel
- Knolselderijsoep met paddenstoelen
- Koude kerriesoep met kipspies
- Koude komkommersoep met papayatartaar en grote garnalen
- Koude meloenkomkommersoep
- Koude waterkerssoep met gerookte paling
- Kropsla-erwtensoep met mint en spekcroutons
- Kruidenroomsoep met knoflookcroutons
- Licht gebonden tomatensoep
- Licht pittige preisoep met een trio van gerookte vis
- Maïssoep met venkel en Parmezaanse kletskoppen
- Mosselsoep
- Mosselsoep met kerrie room
- Mosselsoep met kropsla
- Mozzarellasoep met kersttomaatjes en basilicum
- Nord Deutsche Krabbensuppe
- Paddenstoelen-stroganoffsoep
- Paprikasoep
- Pikante kippensoep met limoen
- Pittige koolrabisoep
- Pittige wortelsoep met knoflookcroutons
- Prei-crèmesoep met hamtorentje
- Provençaalse garnalensoep met pistou
- Rieslingsoep *
- Rode bietensoep met mierikswortelcrème en knapperige garnalen *
- Rode uiensoep met Munsterkaas
- Romige pastinaaksoep
- Romige venkelsoep met Pernod
- Room-komkommersoep met gerookt spek
- Runderbouillon met eiergelei en bosuitjes
- Saffraansoep met pastis en St. Jakobsschelp
- Saffraantomatensoep met zalm
- Schelpjes in saffraanpeterselie bouillon
- Sjalottensoep met jeneverbessen
- Soep van geroosterde paprika met pistacheolie
- Soep van waterkers met gerookte paling
- Spinaziesoepje
- Tomatenroomsoep op Gasconse wijze *
- Venkelsoep met gerookte zalm en krab
- Venkelsoep met kip
- Venkelsoep met saffraanschuim en tempura
- Vissoep met saffraan en coquilles
- Wildbouillon
- Wildconsommé met morieljes
- Witlofsoep met geitenkaas
- Witlofsoep met Roquefort
- Zalmsoep
- Zeeuwse vissoep met room en dragon
Runderbouillon met eiergelei en bosuitjes
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 1/2 prei in ringen
- 1 ui
- 1/2 wortel, in plakjes
- 1/3 knolselderij
- 4 peperkorrels, gekneusd
- peper, zout
- 1 eetlepels citroensap
- 2 lente-uitjes (bosuitjes), in smalle ringetjes
Ingrediënten voor de eiergelei:
- 2 eieren
- 2 eetlepels room
- peper, zout
- boter om in te vetten
Bereiding:
- Breng 1 l. water met de runderpoulet aan de kook.
- Schep het schuim dat ontstaat regelmatig af met een schuimspaan.
- Voeg bouquet garni bij het water.
- Laat de bouillon 2½ uur trekken op een laag vuur.
- Maak intussen de eiergelei.
- Klop de eieren los met de room, peper en zout zodat ze niet schuimen.
- Vet de binnenkant van een kopje in met wat boter en giet het eimengsel erin.
- Dek af met aluminiumfolie.
- Zet de kopjes in een slee en giet er water in tot halverwege het kopje.
- Breng dit tegen de kook aan en laat het in ongeveer 25 minuten stollen.
- Controleer met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is de gelei gaar.
- Keer de eiergelei om op een plank en laat afkoelen.
- Snijd in plakken en daarna brunaise.
- Zeef de soep door een fijne zeef of schone natgemaakte doek die in een zeef gelegd wordt.
- Snijd het vlees brunaise als vulling voor de soep.
- Breng de bouillon op smaak met peper, zout en citroensap.
- Voeg voor het serveren de eiergelei en de bosui toe.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Soepen