Soepen
- Aardappelsoep met gerookte paling
- Appelsoep met spek
- Asperge-munt soep net Hollandse garnalen
- Aspergesoep met gerookte zalm en bieslookroom
- Basilicumsoep met kerrieroom en gerookte zalm
- Bloemkoolsoep met curry en grote garnalen
- Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling
- Boterslasoep met gebakken gamba’s en pan con tomate
- Bouillon met gebakken coquilles
- Broccolisoep met Port Salut
- Cantharellensoep
- Cappuccino van groene kool
- Cappuccino van spinazie en gele paprika
- Consommé Lady Curson
- Consommé met meloenbolletjes en port
- Consommé met verse kervel, tomatenconcasse, gepocheerde kwarteleitjes en gerookte forel
- Consommé Olga
- Courgettesoep met gerookte forel, tuinkerst en bosui-stengel
- Dijonmosterdsoep met gamba’s
- Espresso di Verdura *
- Garnalen bisque met room en een toefje verse groene kruiden
- Garnalenbisque
- Gegratineerde knoflookroomsoep met oregano
- Gegrilde tomatensoep met schapen- en geitenkaas *
- Groene groentesoep
- Groene minestrone met pasta
- Groentesoep met lamsvlees
- Heldere ossenstaartsoep
- Heldere soep met kastanjechampignons
- Hóndersoep van de mam
- Italiaanse tomatensoep
- Kalfsbouillon met kervel, wortel, truffelolie en gepocheerd kwarteleitje
- Kalfsbouillon met verse kervel
- Kerriebouillon met geroosterde pompoen
- Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels
- Kerrieschuimsoep met gebakken coquilles
- Kippensoep
- Kippensoep met citroen
- Knoflooksoep
- Knolselderijsoep met makreel
- Knolselderijsoep met paddenstoelen
- Koude kerriesoep met kipspies
- Koude komkommersoep met papayatartaar en grote garnalen
- Koude meloenkomkommersoep
- Koude waterkerssoep met gerookte paling
- Kropsla-erwtensoep met mint en spekcroutons
- Kruidenroomsoep met knoflookcroutons
- Licht gebonden tomatensoep
- Licht pittige preisoep met een trio van gerookte vis
- Maïssoep met venkel en Parmezaanse kletskoppen
- Mosselsoep
- Mosselsoep met kerrie room
- Mosselsoep met kropsla
- Mozzarellasoep met kersttomaatjes en basilicum
- Nord Deutsche Krabbensuppe
- Paddenstoelen-stroganoffsoep
- Paprikasoep
- Pikante kippensoep met limoen
- Pittige koolrabisoep
- Pittige wortelsoep met knoflookcroutons
- Prei-crèmesoep met hamtorentje
- Provençaalse garnalensoep met pistou
- Rieslingsoep *
- Rode bietensoep met mierikswortelcrème en knapperige garnalen *
- Rode uiensoep met Munsterkaas
- Romige pastinaaksoep
- Romige venkelsoep met Pernod
- Room-komkommersoep met gerookt spek
- Runderbouillon met eiergelei en bosuitjes
- Saffraansoep met pastis en St. Jakobsschelp
- Saffraantomatensoep met zalm
- Schelpjes in saffraanpeterselie bouillon
- Sjalottensoep met jeneverbessen
- Soep van geroosterde paprika met pistacheolie
- Soep van waterkers met gerookte paling
- Spinaziesoepje
- Tomatenroomsoep op Gasconse wijze *
- Venkelsoep met gerookte zalm en krab
- Venkelsoep met kip
- Venkelsoep met saffraanschuim en tempura
- Vissoep met saffraan en coquilles
- Wildbouillon
- Wildconsommé met morieljes
- Witlofsoep met geitenkaas
- Witlofsoep met Roquefort
- Zalmsoep
- Zeeuwse vissoep met room en dragon
Koude komkommersoep met papayatartaar en grote garnalen
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 8 grote garnalen
- 1 citroen
- 2 cm. verse gember
- 250 g. yoghurt
- 1 papaya
- 1 sjalot
- 1 rode chilipeper
- 3 takjes koriander
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel gemberhoning
- 2 eetlepels witte balsamicoazijn
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 6 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 komkommers
- 4 bladpeterselie
- zout, peper
- chili uit de molen
Bereiding:
- Gember schillen en fijn wrijven.
- Citroen heet afspoelen, fijn raspen en uitpersen.
- Komkommers schillen, in grote stukken snijden en het sap eruit halen.
- Het opgevangen sap en de yoghurt mengen met de gember, citroensap en de geraspte citroenschil.
- Ook de gemberhoning erbij mengen en met zout, peper en chili op smaak brengen.
- De peterselie plukken, in de soep doen en met een mixer 3 minuten schuimig kloppen.
- Voor de papayatartaar een sjalot en een teentje knoflook fijnsnijden.
- Pitjes uit de chilipeper halen, wassen en in heel fijne stukjes snijden.
- Koriander wassen, plukken en fijnhakken.
- Papaya halveren, ontpitten, schillen en in heel kleine blokjes snijden.
- De blokjes met sjalotjes, knoflook, chili en koriander mengen.
- Het mengsel met de honing, balsamicoazijn, twee eetlepels olijfolie, zout en peper mengen.
- De overige olijfolie in een pan verhitten.
- De garnalen aan twee kanten bakken.
- Tijm- en rozemarijntakjes erbij doen samen met de overgebleven niet schoongemaakte knoflookteentjes.
- Dan alles met peper en zout kruiden.
- Op een laag vuur garen.
- De papayatartaar in een kleine ring in de soepborden leggen en de soep er voorzichtig omheen schenken.
- Garnalen op de tartaar leggen en dan de ring verwijderen.
Beoordeling: |
Category: Soepen