Soepen

Romige pastinaaksoep


(voor 6 personen)

Ingredienten:

  • 750 g. pastinaak
  • 1½ l. groentebouillon, (1 prei, 1 wortel, ½ knolselderie, 1 laurierblad, 1 kruidnagel en 1 ui)
  • 75 ml. pernod
  • 100 ml. slagroom
  • peper, zout
  • geroosterde komijnzaadjes

Bereiding:

  • 2 liter water opzetten.
  • De grof gesneden gewassen prei, de gewassen en grof gesneden wortel, de grof gesneden knolselderie, het laurierblad, de kruidnagel en de gesneden ui aan het water toevoegen en laten koken.
  • Vuur klein zetten en de bouillon 1 uur laten trekken.
  • Daarna passeren. Snijd een plakje van het uiteinde van de pastinaken en schil ze.
  • Snijd de pastinaken in blokjes.
  • Breng de pastinaken in de groentebouillon aan de kook en kook ze in 15 minuten in de bouillon gaar.
  •  Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de pernod, wat peper en wat zout toe.
  • Verdeel de soep over de 6 soepkoppen en laat in elke kop een lepel room lopen.
  • Bestrooi de soep met de geroosterde komijnzaadjes.

 

  Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green