Soepen

Knoflooksoep


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 10 gepelde teentjes knoflook
  • snufje tijm
  • 1 kruidnagel
  • 1 vers salieblaadje
  • ½ laurierblad
  • zout, peper
  • 1 l. bouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 25 g. bloem
  • 1 eidooier
  • wat roomboter
  • 4 sneetjes stokbrood
  • 2 eetlepels geraspte kaas

Bereiding:

  • Kook 10 gepelde teentjes knoflook, een snufje tijm, de kruidnagel, het blad verse salie en het halve laurierblad met wat zout en peper in 1 liter bouillon op een laag vuur in 30 minuten gaar.
  • Zeef de bouillon.
  • Wrijf de knoflook door een zeef en voeg dit weer aan de bouillon toe.
  • Verwarm de olijfolie op een laag vuur.
  • Voeg al roerend de bloem toe en blijf roeren tot een gladmengsel ontstaat.
  • Laat dit in 3 minuten gaar, maar niet bruin worden (roux).
  • Giet er langzaam, al roerende, de knoflookbouillon bij.
  • Breng de soep weer aan de kook en laat deze, op een laag vuur, onder af en toe roeren, in 20 minuten gaar worden.
  • Roer in een kommetje de eidooier los met een paar eetlepels warme soep en meng dit al roerende, van het vuur af, weer door de soep.
  • De soep mag niet meer koken.
  • De sneetjes stokbrood besmeren met wat boter en bestrooien met de geraspte kaas.
  • Daarna enkele tellen onder de hete grill leggen tot de kaas gesmolten is.
  • Schep de soep in 4 voorverwarmde soepkommen met het brood erop.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green