Soepen

Knolselderijsoep met paddenstoelen


(voor 10 personen)

Ingredienten:

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 4 sjalotjes, fijn gesneden
  • 600 g. knolselderij, geschild, gewassen, in grove stukken gesneden
  • 1 prei, witte deel in ringen gesneden en gewassen
  • 1,4 liter groentebouillon
  • 800 ml. halfvolle melk
  • 2 takjes rozemarijn
  • 500 g. gemengde paddenstoelen (cantharellen, eekhoorntjes brood, champignons)
  • 2 takjes verse tijm, blaadjes gerist
  • 2 roodlof, fijn gesneden in julienne als garnering
  • klontje boter

Bereiding:

  • Verhit 3 lepels olijfolie op een matig vuur en bak de sjalotjes in 5 minuten glazig.
  • Voeg de knolselderij en prei toe en laat ± 5 minuten bakken.
    Schenk de hete bouillon en melk erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
  • Pureer de soep.
  • Verhit de rest van de olijfolie met de boter en bak de paddestoelen op matig vuur ± 5 minuten.
  • Bestrooi met zout, vers gemalen peper en tijmblaadjes. Verwarm intussen de soep goed en verdeel de soep over 10 soepkommen.
  • Leg de paddestoelen erop en een paar reepjes roodlof.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green