Soepen

Koude kerriesoep met kipspies


(voor 6 personen)

Ingredienten:

  • 2 kipfilets
  • 1/3 bosje lente uitjes
  • 1 limoen
  • 150 g. yoghurt
  • 2 geschilde appels, in blokjes gesneden
  • 750 g. kokosmelk
  • 150 ml. ananassap
  • 9 eetlepels groentebouillon
  • 6 citroenstengels, 10 cm. lang
  • 6 theelepels olijfolie
  • 6 eetlepels kerriepoeder
  • cayennepeper naar smaak
  • zout
  • 2 sneetjes witbrood

Bereiding:

  • De kerriepoeder met een beetje boter aanfruiten.
  • De groentebouillon toevoegen en enkele minuten laten trekken.
  • Rasp de limoen.
  • De korst van het witbrood verwijderen en de sneetjes in blokjes snijden.
  • De kokosmelk, de blokjes appel, het ananassap met de kerriebouillon en het witbrood vermengen en pureren.
  • Vervolgens de yoghurt toevoegen met de limoenrasp.
  • Met cayennepeper en zout op smaak brengen.
  • Het geheel in de koelkast laten afkoelen.
  • De lente uitjes schoonmaken, in fijne ringen snijden en enkele ringen bewaren voor de garnering.
  • De rest bij de soep voegen en koud zetten.
  • De kipfilets in 9 blokjes per filet snijden.
  • Per citroengrasstengel 3 blokjes op de stengel steken.
  • Pan met olie verhitten en de kip op midden warmte bakken.
  • De kip op keukenpapier leggen en met zout bestrooien.
  • De koude soep op een bord of soepkop serveren met een kipspies erop.
  • Bestrooien met de bosuitjes.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green