Soepen

Consommé Lady Curson


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 2 stuks ossenstaart
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • ½ knolselderij
  • 2 laurier bladen
  • 2 eetlepels tijm
  • tomatenpuree (klein blikje)
  • 175 cl. madeira
  • 125 g. boter
  • 3 l. water
  • zout
  • maggi
  • tabasco
  • slagroom
  • kerrie

Bereiding:

  • In een ketel de ossenstaarten aanzetten met boter.
  • Ondertussen de prei, de knolselderij en de wortel wassen.
  • De selderij schillen en in blokjes snijden. De prei en wortel ook snijden (grof).
  • De groenten bij de ossenstaart doen met tijm en laurier als mede de tomatenpuree.
  • Dit alles goed aangebraden.
  • Water toevoegen en 3 uur laten trekken.

  • Als het vlees gaar is de bouillon door een zeef passeren met een natte doek.
  • Snijd het vlees in blokjes en doe het in de soepkommen.
  • De bouillon op smaak brengen met zout, maggi, tabasco en madeira.
  • Doe de ossenstaartsoep in de koppen met het gesneden vlees.
  • Slagroom opkloppen met wat kerrie-poeder.
  • De slagroom met de kerrie met een soeplepel op de bouillon doen.
  • Gratineren in de oven tot de slagroom lichtbruin is.
  • De koppen uit de oven halen en direct serveren.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green