Soepen
- Aardappelsoep met gerookte paling
- Appelsoep met spek
- Asperge-munt soep net Hollandse garnalen
- Aspergesoep met gerookte zalm en bieslookroom
- Basilicumsoep met kerrieroom en gerookte zalm
- Bloemkoolsoep met curry en grote garnalen
- Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling
- Boterslasoep met gebakken gamba’s en pan con tomate
- Bouillon met gebakken coquilles
- Broccolisoep met Port Salut
- Cantharellensoep
- Cappuccino van groene kool
- Cappuccino van spinazie en gele paprika
- Consommé Lady Curson
- Consommé met meloenbolletjes en port
- Consommé met verse kervel, tomatenconcasse, gepocheerde kwarteleitjes en gerookte forel
- Consommé Olga
- Courgettesoep met gerookte forel, tuinkerst en bosui-stengel
- Dijonmosterdsoep met gamba’s
- Espresso di Verdura *
- Garnalen bisque met room en een toefje verse groene kruiden
- Garnalenbisque
- Gegratineerde knoflookroomsoep met oregano
- Gegrilde tomatensoep met schapen- en geitenkaas *
- Groene groentesoep
- Groene minestrone met pasta
- Groentesoep met lamsvlees
- Heldere ossenstaartsoep
- Heldere soep met kastanjechampignons
- Hóndersoep van de mam
- Italiaanse tomatensoep
- Kalfsbouillon met kervel, wortel, truffelolie en gepocheerd kwarteleitje
- Kalfsbouillon met verse kervel
- Kerriebouillon met geroosterde pompoen
- Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels
- Kerrieschuimsoep met gebakken coquilles
- Kippensoep
- Kippensoep met citroen
- Knoflooksoep
- Knolselderijsoep met makreel
- Knolselderijsoep met paddenstoelen
- Koude kerriesoep met kipspies
- Koude komkommersoep met papayatartaar en grote garnalen
- Koude meloenkomkommersoep
- Koude waterkerssoep met gerookte paling
- Kropsla-erwtensoep met mint en spekcroutons
- Kruidenroomsoep met knoflookcroutons
- Licht gebonden tomatensoep
- Licht pittige preisoep met een trio van gerookte vis
- Maïssoep met venkel en Parmezaanse kletskoppen
- Mosselsoep
- Mosselsoep met kerrie room
- Mosselsoep met kropsla
- Mozzarellasoep met kersttomaatjes en basilicum
- Nord Deutsche Krabbensuppe
- Paddenstoelen-stroganoffsoep
- Paprikasoep
- Pikante kippensoep met limoen
- Pittige koolrabisoep
- Pittige wortelsoep met knoflookcroutons
- Prei-crèmesoep met hamtorentje
- Provençaalse garnalensoep met pistou
- Rieslingsoep *
- Rode bietensoep met mierikswortelcrème en knapperige garnalen *
- Rode uiensoep met Munsterkaas
- Romige pastinaaksoep
- Romige venkelsoep met Pernod
- Room-komkommersoep met gerookt spek
- Runderbouillon met eiergelei en bosuitjes
- Saffraansoep met pastis en St. Jakobsschelp
- Saffraantomatensoep met zalm
- Schelpjes in saffraanpeterselie bouillon
- Sjalottensoep met jeneverbessen
- Soep van geroosterde paprika met pistacheolie
- Soep van waterkers met gerookte paling
- Spinaziesoepje
- Tomatenroomsoep op Gasconse wijze *
- Venkelsoep met gerookte zalm en krab
- Venkelsoep met kip
- Venkelsoep met saffraanschuim en tempura
- Vissoep met saffraan en coquilles
- Wildbouillon
- Wildconsommé met morieljes
- Witlofsoep met geitenkaas
- Witlofsoep met Roquefort
- Zalmsoep
- Zeeuwse vissoep met room en dragon
Tomatenroomsoep op Gasconse wijze *
(voor 4 personen)
De Gascons, bewoners van de zuidwesthoek van Frankrijk, stonden vroeger niet zo best bekend. Het waren, volgens oude verhalen althans, drinkers en vechtersbazen. Maar waren de Gascons dan niet zulke fijne jongens, de Gasconse vrouwen hadden een andere reputatie, namelijk van heerlijk te kunnen koken. (Misschien probeerden de Gasconse vrouwen hun ietwat wilde mannen wel thuis te houden met heerlijke hapjes!) En de Gasconse recepten behoren dan ook tot de fijnste van de Franse keuken. Hier is de Gasconse tomatenroomsoep, ook echt wel een soepje om uw man mee thuis te houden, al heeft hij dan misschien niet zoveel wilde haren als de Gascons van vroeger.
Ingredienten:
- 300 gram uien
- enkele lepels olijfolie
- 1 1/4 liter bouillon (eventueel van blokjes)
- 1 groot blik tomatenpuree
- 1 kopje room of koffiemelk
- 30 gram bloem
- zout
- peper
- aroma
- stukjes geroosterd brood
- geraspte kaas
- boter of margarine
Bereiding:
- Snipper de uien en fruit ze in de olie.
- Voeg de bouillon en de tomatenpuree toe en laat dit een kwartiertje zachtjes doorkoken.
- Giet dan de soep in een zeef en druk er de uien tot uienpuree door.
- Roer de bloem glad met de room of koffiemelk.
- Roer dit door de soep en brengt de soep al roerende aan de kook.
- Breng de soep op smaak met zout, peper, een snufie suiker en eventueel wat aroma.
- Breng de soep over in een grote vuurvaste kom, en leg er bovenop stukjes geroosterd brood, bestrooid met een mengsel van geraspte kaas en paprikapoeder.
- Leg op elk stukje brood een klontje boter en zet de soep in een hete oven, tot de kaas gesmolten is.
Beoordeling: |
Category: Soepen