Soepen

Witlofsoep met Roquefort


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1 gesnipperde ui
  • 3 struikjes gesneden witlof
  • 2 eetlepels boter
  • 125 ml. crème fraîche
  • 750 ml. bouillon
  • 2 eetlepels gesnipperde verse bieslook
  • 4 toastjes
  • zout, peper
  • stukje roquefort

Bereiding:

  • Zet een soeppan op het vuur en fruit daarin de gesnipperde ui aan in wat boter.
  • Bak dan de gesneden witlof 5 minuten mee met de ui, roer regelmatig om, schenk de bouillon er bij en breng de soep aan de kook.
  • Laat hem nog 15 minuten trekken.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng de crème fraîche erdoor.
  • Schenk de soep in 4 borden.
  • Garneer met fijngesneden bieslook en leg er een met roquefort besmeerd toastje op.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green