Soepen

Kippensoep met citroen


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes, brunoise gesneden
  • 1 theelepel verse dragon, fijn gesneden
  • 2 eieren
  • sap van 1/3 citroen en citroenrasp voor de garnering
  • zout, vergemalen peper
  • 150 g. gerookte kip, julienne gesneden
  • 1 l. kippenbouillon

Bereiding:

  • Verwarm de olie en fruit de sjalotjes met de dragon in circa 4 minuten op laag vuur lichtbruin en zacht.
  • Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Klop de eieren in een grote kom los met het citroensap en giet er al kloppende een soeplepel hete bouillon bij.
  • Giet dit bij de bouillon in de pan en blijf roeren in de soep totdat deze zich iets bind.
  • Breng eventueel op smaak met peper, zout en citroen.
  • Verdeel de gerookte kipfilets over de soepkommen en giet er de hete soep over.
  • Garneer met citroenrasp.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green