Soepen
- Aardappelsoep met gerookte paling
- Appelsoep met spek
- Asperge-munt soep net Hollandse garnalen
- Aspergesoep met gerookte zalm en bieslookroom
- Basilicumsoep met kerrieroom en gerookte zalm
- Bloemkoolsoep met curry en grote garnalen
- Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling
- Boterslasoep met gebakken gamba’s en pan con tomate
- Bouillon met gebakken coquilles
- Broccolisoep met Port Salut
- Cantharellensoep
- Cappuccino van groene kool
- Cappuccino van spinazie en gele paprika
- Consommé Lady Curson
- Consommé met meloenbolletjes en port
- Consommé met verse kervel, tomatenconcasse, gepocheerde kwarteleitjes en gerookte forel
- Consommé Olga
- Courgettesoep met gerookte forel, tuinkerst en bosui-stengel
- Dijonmosterdsoep met gamba’s
- Espresso di Verdura *
- Garnalen bisque met room en een toefje verse groene kruiden
- Garnalenbisque
- Gegratineerde knoflookroomsoep met oregano
- Gegrilde tomatensoep met schapen- en geitenkaas *
- Groene groentesoep
- Groene minestrone met pasta
- Groentesoep met lamsvlees
- Heldere ossenstaartsoep
- Heldere soep met kastanjechampignons
- Hóndersoep van de mam
- Italiaanse tomatensoep
- Kalfsbouillon met kervel, wortel, truffelolie en gepocheerd kwarteleitje
- Kalfsbouillon met verse kervel
- Kerriebouillon met geroosterde pompoen
- Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels
- Kerrieschuimsoep met gebakken coquilles
- Kippensoep
- Kippensoep met citroen
- Knoflooksoep
- Knolselderijsoep met makreel
- Knolselderijsoep met paddenstoelen
- Koude kerriesoep met kipspies
- Koude komkommersoep met papayatartaar en grote garnalen
- Koude meloenkomkommersoep
- Koude waterkerssoep met gerookte paling
- Kropsla-erwtensoep met mint en spekcroutons
- Kruidenroomsoep met knoflookcroutons
- Licht gebonden tomatensoep
- Licht pittige preisoep met een trio van gerookte vis
- Maïssoep met venkel en Parmezaanse kletskoppen
- Mosselsoep
- Mosselsoep met kerrie room
- Mosselsoep met kropsla
- Mozzarellasoep met kersttomaatjes en basilicum
- Nord Deutsche Krabbensuppe
- Paddenstoelen-stroganoffsoep
- Paprikasoep
- Pikante kippensoep met limoen
- Pittige koolrabisoep
- Pittige wortelsoep met knoflookcroutons
- Prei-crèmesoep met hamtorentje
- Provençaalse garnalensoep met pistou
- Rieslingsoep *
- Rode bietensoep met mierikswortelcrème en knapperige garnalen *
- Rode uiensoep met Munsterkaas
- Romige pastinaaksoep
- Romige venkelsoep met Pernod
- Room-komkommersoep met gerookt spek
- Runderbouillon met eiergelei en bosuitjes
- Saffraansoep met pastis en St. Jakobsschelp
- Saffraantomatensoep met zalm
- Schelpjes in saffraanpeterselie bouillon
- Sjalottensoep met jeneverbessen
- Soep van geroosterde paprika met pistacheolie
- Soep van waterkers met gerookte paling
- Spinaziesoepje
- Tomatenroomsoep op Gasconse wijze *
- Venkelsoep met gerookte zalm en krab
- Venkelsoep met kip
- Venkelsoep met saffraanschuim en tempura
- Vissoep met saffraan en coquilles
- Wildbouillon
- Wildconsommé met morieljes
- Witlofsoep met geitenkaas
- Witlofsoep met Roquefort
- Zalmsoep
- Zeeuwse vissoep met room en dragon
Kruidenroomsoep met knoflookcroutons
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 2 kleine vaste aardappels
- 4 plakken witbrood, gebakken
- 4 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook
- 4 eetlepels boter
- 300 ml. room
- 40 ml. pernod
- 300 ml witte wijn
- 750 ml. groentefond
- 2 pakjes tuinkers
- ½ bosje gladde peterselie
- 1 bosje kervel
- ½ bosje basilicum
- ½ bosje dragon
- 4 tijmtakjes
- zwarte peper, zeezout
Bereiding:
- Sjalotjes schoonmaken en brunoise snijden.
- Boter in de pan verhitten en de sjalotjes bruineren.
- Afblussen met de witte wijn en de groentefond.
- Aardappels schillen en daarna raspen.
- De aardappelrasp toevoegen en laten trekken.
- De gladde peterselieblaadjes aftrekken en in de hete fond doen.
- Doorroeren en even laten trekken.
- Het geheel pureren.
- Daarna passeren.
- Room toevoegen en een keer aan de kook brengen.
- Kruiden met zout en peper.
- Korstjes van het brood verwijderen, in fijne blokjes snijden en in een pan met boter verhitten.
- Tijmtakjes en de geplette knoflook bij de croutons voegen.
- Het geheel steeds omroeren totdat de croutons knapperig bruin zijn.
- Op keukenpapier laten uitlekken.
- De tijm en knoflook verwijderen.
- Van de tuinkers, kervel, basilicum en dragon de blaadjes aftrekken.
- De kervelblaadjes fijnsnijden.
- Het geheel pureren en met boter schuimig kloppen.
- Pernod aan de soep toevoegen.
- De soep in diepe borden serveren met de schuim en de croutons.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Soepen