Soepen

Consommé met verse kervel, tomatenconcasse, gepocheerde kwarteleitjes en gerookte forel


(voor 12 personen)

Ingredienten:

  • 2 prei
  • 4 kipfilets
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 2 laurierblad
  • 1 kruidnagel
  • 6 vleestomaten
  • 2 bosjes kervel
  • 2 gerookte forellen
  • 12 kwarteleitjes
  • scheutje azijn
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Kipfilets in een kookpan leggen en koud water toevoegen.
  • Prei en wortel wassen, grof snijden en bij de kip doen.
  • Ui met schil bruineren en ook bij de kip doen.
  • Laurierblad en kruidnagel toevoegen.
  • Kippensoep aan de kook brengen en afschuimen.
  • Op een klein vuur laten trekken totdat de kip gaar is.
  • Passeren door een passeerdoek en op smaak brengen met peper en zout.
  • Vleestomaten blancheren.
  • Het vruchtvlees verwijderen en in blokjes snijden.
  • Kervel fijnsnijden.
  • Gerookte forel in blokjes snijden.
  • Kwarteleitjes in water met wat zout en azijn pocheren.
  • De blokjes tomaat, de blokjes gerookte forel en de kervel in voorverwarmde soepkoppen doen.
  • Daarna de kippensoep toevoegen.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green