Soepen

Groene minestrone met pasta


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 2 stengels bleekselderie
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine rode peper, zaadjes verwijderd en kleingesneden
  • 1 l. bouillon
  • 50 g. spaghetti, in
  • 4 stukken gebroken
  • 100 g. krielaardappeltjes, in blokjes gesneden
  • 40 g. tuinbonen
  • 40 g. (diepvries) doperwten
  • 50 g. sperziebonen
  • ½ bos groene asperges
  • peper, zout
  • handjevol muntblaadjes, gehakt
  • ½ bos bladpeterselie, gehakt
  • 3 eetlepels basilicumpesto
  • geraspte Parmezaanse kaas om te garneren

Bereiding:

  • Snijd de bleekselderie en de ui heel fijn.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op laag vuur.
  • Voeg de bleekselderie en de ui toe en roerbak 5 minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg de knoflook en de rode peper toe en bak 2 minuten tot de geuren vrijkomen.
  • Voeg de hete bouillon toe en breng aan de kook.
  • Voeg de gebroken spaghetti en de aardappels toe en laat op een middelhoog vuur 8-10 minuten zachtjes trekken.
  • Voeg de laatste 7 minuten van de kooktijd de tuinbonen, doperwten, sperziebonen en asperges toe.
  • Breng de minestrone op smaak met zout en peper en roer de munt en peterselie erdoor.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en schep in elke kom 2 theelepels pesto.
  • Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green