Soepen

Spinaziesoepje


(voor 8 personen)

Ingredienten:

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel
  • gemalen kokos
  • 1 eetlepel bladselderie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook, grof gehakt
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 1 l. bouillon
  • 450 g. verse spinazie, gewassen
  • 120 ml. kokosmelk
  • peper en zout
  • kroepoek

Bereiding:

  • Kook de eieren in 7 minuten hard.
  • Laat ze onder koud water afschrikken en pel ze.
  • Hak de eieren fijn en meng de kokos en bladselderie erdoor.
  • Verhit in een soeppan de olijfolie.
  • Bak de knoflook en de ui zachtjes 5 minuten.
  • Schenk de bouillon erbij.
  • Voeg de spinazie in kleine porties toe en laat hem in de warme bouillon slinken.
  • Neem de soep van het vuur en pureer hem met een staafmixer.
  • Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Zet daarna de soep in de koelkast en laat hem door en door koud worden.
  • Serveer de koude spinaziesoep in glazen met een scheutje kokosmelk en een schepje eimengsel.
  • Serveer er apart kroepoek bij.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green