Soepen
- Aardappelsoep met gerookte paling
- Appelsoep met spek
- Asperge-munt soep net Hollandse garnalen
- Aspergesoep met gerookte zalm en bieslookroom
- Basilicumsoep met kerrieroom en gerookte zalm
- Bloemkoolsoep met curry en grote garnalen
- Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling
- Boterslasoep met gebakken gamba’s en pan con tomate
- Bouillon met gebakken coquilles
- Broccolisoep met Port Salut
- Cantharellensoep
- Cappuccino van groene kool
- Cappuccino van spinazie en gele paprika
- Consommé Lady Curson
- Consommé met meloenbolletjes en port
- Consommé met verse kervel, tomatenconcasse, gepocheerde kwarteleitjes en gerookte forel
- Consommé Olga
- Courgettesoep met gerookte forel, tuinkerst en bosui-stengel
- Dijonmosterdsoep met gamba’s
- Espresso di Verdura *
- Garnalen bisque met room en een toefje verse groene kruiden
- Garnalenbisque
- Gegratineerde knoflookroomsoep met oregano
- Gegrilde tomatensoep met schapen- en geitenkaas *
- Groene groentesoep
- Groene minestrone met pasta
- Groentesoep met lamsvlees
- Heldere ossenstaartsoep
- Heldere soep met kastanjechampignons
- Hóndersoep van de mam
- Italiaanse tomatensoep
- Kalfsbouillon met kervel, wortel, truffelolie en gepocheerd kwarteleitje
- Kalfsbouillon met verse kervel
- Kerriebouillon met geroosterde pompoen
- Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels
- Kerrieschuimsoep met gebakken coquilles
- Kippensoep
- Kippensoep met citroen
- Knoflooksoep
- Knolselderijsoep met makreel
- Knolselderijsoep met paddenstoelen
- Koude kerriesoep met kipspies
- Koude komkommersoep met papayatartaar en grote garnalen
- Koude meloenkomkommersoep
- Koude waterkerssoep met gerookte paling
- Kropsla-erwtensoep met mint en spekcroutons
- Kruidenroomsoep met knoflookcroutons
- Licht gebonden tomatensoep
- Licht pittige preisoep met een trio van gerookte vis
- Maïssoep met venkel en Parmezaanse kletskoppen
- Mosselsoep
- Mosselsoep met kerrie room
- Mosselsoep met kropsla
- Mozzarellasoep met kersttomaatjes en basilicum
- Nord Deutsche Krabbensuppe
- Paddenstoelen-stroganoffsoep
- Paprikasoep
- Pikante kippensoep met limoen
- Pittige koolrabisoep
- Pittige wortelsoep met knoflookcroutons
- Prei-crèmesoep met hamtorentje
- Provençaalse garnalensoep met pistou
- Rieslingsoep *
- Rode bietensoep met mierikswortelcrème en knapperige garnalen *
- Rode uiensoep met Munsterkaas
- Romige pastinaaksoep
- Romige venkelsoep met Pernod
- Room-komkommersoep met gerookt spek
- Runderbouillon met eiergelei en bosuitjes
- Saffraansoep met pastis en St. Jakobsschelp
- Saffraantomatensoep met zalm
- Schelpjes in saffraanpeterselie bouillon
- Sjalottensoep met jeneverbessen
- Soep van geroosterde paprika met pistacheolie
- Soep van waterkers met gerookte paling
- Spinaziesoepje
- Tomatenroomsoep op Gasconse wijze *
- Venkelsoep met gerookte zalm en krab
- Venkelsoep met kip
- Venkelsoep met saffraanschuim en tempura
- Vissoep met saffraan en coquilles
- Wildbouillon
- Wildconsommé met morieljes
- Witlofsoep met geitenkaas
- Witlofsoep met Roquefort
- Zalmsoep
- Zeeuwse vissoep met room en dragon
Koude waterkerssoep met gerookte paling
(voor 8 personen)
Ingredienten:
- wat boter
- 2 kleine uien, gepeld, grof gesneden
- 2 prei, alleen het witte gedeelte, grof gesneden
- 2 stengels bleekselderie, grof gesneden
- 2 aardappels, geschild, grof gesneden
- 1 l. bouillon
- 600 g. waterkers met steeltjes en al
- enkele waterkerstakjes voor de garnering
- ± 200 g. gerookte paling, grof gesneden
- 300 ml. melk
- 300 ml. crème fraîche
- olijfolie
- 1 citroen
- zeezout, versgemalen zwarte peper
- 2 theelepels mierikswortelpuree
- 300 ml. crème fraîche
Bereiding:
- Smelt de boter op middelhoog vuur en voeg de ui, prei en bleekselderie toe.
- Bak zachtjes ±10 minuten tot alles zacht is, zonder dat de groente verkleurt.
- Voeg de aardappels toe.
- Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
- Draai het vuur lager en laat onafgedekt 10 minuten koken tot de aardappels zacht zijn.
- Voeg de waterkers en de gerookte paling erbij en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Neem de soep van het vuur en voeg de melk en crème fraîche toe.
- Neem de gerookte paling voorzichtig uit de pan.
- Schep ze in een kom.
- Voeg een beetje olijfolie en een kneep citroensap door de stukken vis.
- Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
- Laat de soep afkoelen en zet ze in de koelkast.
- Meng in een aparte kom de volgende 300 ml. crème fraîche, de mierikswortelpuree, een flinke kneep citroensap en wat zout en peper.
- Verdeel voor het serveren de gerookte paling over de soepkommen.
- Schep er wat soep over en leg er een schepje van het crème fraîche mengsel op.
- Dan nog in elke kom een takje waterkers en een paar druppels olijfolie.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Soepen