Soepen

Zeeuwse vissoep met room en dragon


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 2 eetlepels boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 wortel geschild, in blokjes gesneden (brunoise)
  • 1 takje dragon
  • 2 mespuntjes saffraan
  • 2 rijpe tomaten, in blokjes gesneden (brunoise)
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 g. witte visfilet zonder graad, in blokjes gesneden (brunoise)
  • 1 l. visbouillon
  • 100 ml. koksroom
  • 450 g. Hollandse garnalen
  • versgemalen peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de boter in de pan en fruit de ui en wortel met de dragon en saffraan ± 5 minuten op een laagvuur tot alles lichtgekleurd is.
  • Voeg de tomaten, bloem en visfilets toe en laat een paar minuten zachtjes meebakken.
  • Roer de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep circa 10 minuten op een lage stand koken en pureer deze dan.
  • Voeg de koksroom toe en breng opnieuw aan de kook.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • De garnalen toevoegen.
  • Serveer de soep met een paar gesnipperde blaadjes dragon en wat versgemalen peper.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green