Soepen

Cantharellensoep


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 500 g. cantharellen
  • 2 sjalotjes
  • 800 ml. groentebouillon
  • 200 ml. room
  • peper, zout
  • 150 g. boter
  • 1/3 bosje peterselie

Bereiding:

  • Snijd de sjalotjes in blokjes (brunoise).
  • Poets en snij 4/5 van de cantharellen.
  • Bak de sjalotjes aan en voeg de cantharellen toe.
  • Laat enkele minuten bakken.
  • Voeg de bouillon toe en laat 5 minuten trekken.
  • Dan de room even mee laten trekken. Het geheel met de staagmixer pureren.
  • Bak het resterende 1/5 deel van de cantharellen met wat peper en zout.
  • Snij de peterselie fijn.
  • Klop de soep nog eens schuimig op.
  • Serveren in een bord of soepkom met de gebakken cantharellen en peterselie.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green