Soepen

Broccolisoep met Port Salut


(voor 4 personen)

Ingredienten:

500 g. broccoli
1 l. bouillon
1 teentje knoflook, fijn gesneden
100 ml. slagroom
1 theelepel gemalen komijn
75 g. Port Salut, in blokjes gesneden
peper, zout
prikkers
  • 500 g. broccoli
  • 1 l. bouillon
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 100 ml. slagroom
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 75 g. Port Salut, in blokjes gesneden
  • peper, zout
  • prikkers

Bereiding:

  • Breng de broccoli met de knoflook in de bouillon aan de kook. 
  • Kook de broccoli in 10 minuten gaar. 
  • Klop intussen de slagroom met de komijn lobbig. 
  • Rijg de kaasblokjes aan de prikkers. 
  • Neem de soep van het vuur en pureer deze met de staafmixer. 
  • Voeg peper en zout naar smaak toe. 
  • Schenk de soep in soepkoppen. 
  • Schep er de lobbige komijnroom op en leg er de kaasspiesjes bij. 


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green