Soepen
- Aardappelsoep met gerookte paling
- Appelsoep met spek
- Asperge-munt soep net Hollandse garnalen
- Aspergesoep met gerookte zalm en bieslookroom
- Basilicumsoep met kerrieroom en gerookte zalm
- Bloemkoolsoep met curry en grote garnalen
- Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling
- Boterslasoep met gebakken gamba’s en pan con tomate
- Bouillon met gebakken coquilles
- Broccolisoep met Port Salut
- Cantharellensoep
- Cappuccino van groene kool
- Cappuccino van spinazie en gele paprika
- Consommé Lady Curson
- Consommé met meloenbolletjes en port
- Consommé met verse kervel, tomatenconcasse, gepocheerde kwarteleitjes en gerookte forel
- Consommé Olga
- Courgettesoep met gerookte forel, tuinkerst en bosui-stengel
- Dijonmosterdsoep met gamba’s
- Espresso di Verdura *
- Garnalen bisque met room en een toefje verse groene kruiden
- Garnalenbisque
- Gegratineerde knoflookroomsoep met oregano
- Gegrilde tomatensoep met schapen- en geitenkaas *
- Groene groentesoep
- Groene minestrone met pasta
- Groentesoep met lamsvlees
- Heldere ossenstaartsoep
- Heldere soep met kastanjechampignons
- Hóndersoep van de mam
- Italiaanse tomatensoep
- Kalfsbouillon met kervel, wortel, truffelolie en gepocheerd kwarteleitje
- Kalfsbouillon met verse kervel
- Kerriebouillon met geroosterde pompoen
- Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels
- Kerrieschuimsoep met gebakken coquilles
- Kippensoep
- Kippensoep met citroen
- Knoflooksoep
- Knolselderijsoep met makreel
- Knolselderijsoep met paddenstoelen
- Koude kerriesoep met kipspies
- Koude komkommersoep met papayatartaar en grote garnalen
- Koude meloenkomkommersoep
- Koude waterkerssoep met gerookte paling
- Kropsla-erwtensoep met mint en spekcroutons
- Kruidenroomsoep met knoflookcroutons
- Licht gebonden tomatensoep
- Licht pittige preisoep met een trio van gerookte vis
- Maïssoep met venkel en Parmezaanse kletskoppen
- Mosselsoep
- Mosselsoep met kerrie room
- Mosselsoep met kropsla
- Mozzarellasoep met kersttomaatjes en basilicum
- Nord Deutsche Krabbensuppe
- Paddenstoelen-stroganoffsoep
- Paprikasoep
- Pikante kippensoep met limoen
- Pittige koolrabisoep
- Pittige wortelsoep met knoflookcroutons
- Prei-crèmesoep met hamtorentje
- Provençaalse garnalensoep met pistou
- Rieslingsoep *
- Rode bietensoep met mierikswortelcrème en knapperige garnalen *
- Rode uiensoep met Munsterkaas
- Romige pastinaaksoep
- Romige venkelsoep met Pernod
- Room-komkommersoep met gerookt spek
- Runderbouillon met eiergelei en bosuitjes
- Saffraansoep met pastis en St. Jakobsschelp
- Saffraantomatensoep met zalm
- Schelpjes in saffraanpeterselie bouillon
- Sjalottensoep met jeneverbessen
- Soep van geroosterde paprika met pistacheolie
- Soep van waterkers met gerookte paling
- Spinaziesoepje
- Tomatenroomsoep op Gasconse wijze *
- Venkelsoep met gerookte zalm en krab
- Venkelsoep met kip
- Venkelsoep met saffraanschuim en tempura
- Vissoep met saffraan en coquilles
- Wildbouillon
- Wildconsommé met morieljes
- Witlofsoep met geitenkaas
- Witlofsoep met Roquefort
- Zalmsoep
- Zeeuwse vissoep met room en dragon
Boterslasoep met gebakken gamba’s en pan con tomate
(voor 4 personen)
Ingredienten soep:
1 l. kippenfond
½ rode peper
1 ui, gesneden
1 kropsla, enkele bladen bewaren voor de garnering
olijfolie
1 dl. room
- 1 l. kippenfond
- ½ rode peper
- 1 ui, gesneden
- 1 kropsla, (enkele bladen bewaren voor de garneringolijfolie)
- 1 dl. room
Ingredienten gebakken gamba’s:
1 l. kippenfond
½ rode peper
1 ui, gesneden
1 kropsla, enkele bladen bewaren voor de garnering
olijfolie
1 dl. room
- 8 rauwe ongepelde gamba’s
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- ½ bosje bieslook
- zout, peper
Ingredienten pan con tomate:
1 l. kippenfond
½ rode peper
1 ui, gesneden
1 kropsla, enkele bladen bewaren voor de garnering
olijfolie
1 dl. room
- 4 plakken grijs boerenbrood (stokbrood)
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
- olijfolie
- grof zeezout
Bereiding soep:
- Snijd de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in ringen.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en rode peper aan.
- Blus af met de fond en de room.
- Laat 10 minuten zachtjes inkoken.
- Voeg de sla toe en laat ± 5 minuten meekoken.
- Pureer de soep met een staafmixer en zeef de soep indien nodig.
Bereiding gebakken gamba’s:
- Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
- Pel de knoflook en snijd hem fijn.
- Snijd de bieslook fijn.
- Verhit wat olijfolie en bak de gamba’s ± 2 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak even mee.
- Haal de pan van het vuur en meng er de bieslook eronder.
- Eventueel zout en peper toevoegen.
Bereiding pan con tomate:
- Gril het in plakken gesneden brood.
- Halveer de knoflook en de tomaat.
- Wrijf de knoflook op het brood en dan de tomaat.
- Sprenkel olijfolie erover en wat zeezout.
Schep de soep in de borden, garneer met de overgebleven slablaadjes en de gamba’s en geef het brood erbij.
Beoordeling: |
Category: Soepen