Soepen

Courgettesoep met gerookte forel, tuinkerst en bosui-stengel


(voor 4 personen)

Ingrediënten:

1 plak volkoren bladerdeeg, ontdooid en in 4 repen gesneden
6 bosuitjes
2 eetlepels milde olijfolie
2 à 3 courgettes, in blokjes gesneden
1 l. groentebouillon
100 g. verse roomkaas
gemalen peper en zout
100 g. gerookte forel in kleine stukjes
¼ bakje tuinkers
  • 1 plak volkoren bladerdeeg, ontdooid en in 4 repen gesneden
  • 6 bosuitjes
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 2 à 3 courgettes, in blokjes gesneden
  • 1 l. groentebouillon
  • 100 g. verse roomkaasgemalen peper en zout
  • 100 g. gerookte forel in kleine stukjes
  • ¼ bakje tuinkers

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Snipper 2 bosuitjes. 
  • Omwikkel de andere 4 met een reep bladerdeeg. 
  • Leg de stengels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10-15 minuten knapperig.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de gesnipperde bosui. 
  • Voeg de in blokjes gesneden courgettes toe en fruit ze even mee. 
  • Voeg de bouillon toe en kook tot de courgettes gaar zijn. 
  • Meng de roomkaas erdoor en mix de soep met een staafmixer schuimig. 
  • Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de soepkoppen, garneer met forel en tuinkers. 
  • Serveer de warme bosui-stengels erbij. 


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green