Soepen

Bouillon met gebakken coquilles


(voor 6 personen)

Ingrediënten:

  • 250 g. soepvlees of schenkel 
  • 1½ l. water 
  • 2 prei 
  • 2 wortels 
  • ½ knolselderie 
  • 2 laurierbladeren 
  • 1 ui 
  • 1 kruidnagel 
  • paar takjes tijm 
  • pernod 
  • peterselie, gehakt 
  • zout, peper 
  • 6 coquilles

Bereiding:

  • Soepvlees opzetten met koud water. 
  • Als het water aan de kook is, op klein vuur zetten. 
  • Afschuimen met een schuimspaan. 
  • De gewassen groenten toevoegen. 
  • Laurierbladen, ui, kruidnagel en tijm toevoegen. 
  • De bouillon ± 3 uur laten trekken. 
  • Passeren door een natte doek. 
  • De bouillon op smaak brengen met wat zout. 
  • De coquilles met peper en zout bestrooien en krokant bakken. 
  • De coquilles in een warm soepbord leggen en de op smaak gemaakte bouillon toevoegen met wat gehakte peterselie en een beetje pernod.



Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green