Soepen
- Aardappelsoep met gerookte paling
- Appelsoep met spek
- Asperge-munt soep net Hollandse garnalen
- Aspergesoep met gerookte zalm en bieslookroom
- Basilicumsoep met kerrieroom en gerookte zalm
- Bloemkoolsoep met curry en grote garnalen
- Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling
- Boterslasoep met gebakken gamba’s en pan con tomate
- Bouillon met gebakken coquilles
- Broccolisoep met Port Salut
- Cantharellensoep
- Cappuccino van groene kool
- Cappuccino van spinazie en gele paprika
- Consommé Lady Curson
- Consommé met meloenbolletjes en port
- Consommé met verse kervel, tomatenconcasse, gepocheerde kwarteleitjes en gerookte forel
- Consommé Olga
- Courgettesoep met gerookte forel, tuinkerst en bosui-stengel
- Dijonmosterdsoep met gamba’s
- Espresso di Verdura *
- Garnalen bisque met room en een toefje verse groene kruiden
- Garnalenbisque
- Gegratineerde knoflookroomsoep met oregano
- Gegrilde tomatensoep met schapen- en geitenkaas *
- Groene groentesoep
- Groene minestrone met pasta
- Groentesoep met lamsvlees
- Heldere ossenstaartsoep
- Heldere soep met kastanjechampignons
- Hóndersoep van de mam
- Italiaanse tomatensoep
- Kalfsbouillon met kervel, wortel, truffelolie en gepocheerd kwarteleitje
- Kalfsbouillon met verse kervel
- Kerriebouillon met geroosterde pompoen
- Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels
- Kerrieschuimsoep met gebakken coquilles
- Kippensoep
- Kippensoep met citroen
- Knoflooksoep
- Knolselderijsoep met makreel
- Knolselderijsoep met paddenstoelen
- Koude kerriesoep met kipspies
- Koude komkommersoep met papayatartaar en grote garnalen
- Koude meloenkomkommersoep
- Koude waterkerssoep met gerookte paling
- Kropsla-erwtensoep met mint en spekcroutons
- Kruidenroomsoep met knoflookcroutons
- Licht gebonden tomatensoep
- Licht pittige preisoep met een trio van gerookte vis
- Maïssoep met venkel en Parmezaanse kletskoppen
- Mosselsoep
- Mosselsoep met kerrie room
- Mosselsoep met kropsla
- Mozzarellasoep met kersttomaatjes en basilicum
- Nord Deutsche Krabbensuppe
- Paddenstoelen-stroganoffsoep
- Paprikasoep
- Pikante kippensoep met limoen
- Pittige koolrabisoep
- Pittige wortelsoep met knoflookcroutons
- Prei-crèmesoep met hamtorentje
- Provençaalse garnalensoep met pistou
- Rieslingsoep *
- Rode bietensoep met mierikswortelcrème en knapperige garnalen *
- Rode uiensoep met Munsterkaas
- Romige pastinaaksoep
- Romige venkelsoep met Pernod
- Room-komkommersoep met gerookt spek
- Runderbouillon met eiergelei en bosuitjes
- Saffraansoep met pastis en St. Jakobsschelp
- Saffraantomatensoep met zalm
- Schelpjes in saffraanpeterselie bouillon
- Sjalottensoep met jeneverbessen
- Soep van geroosterde paprika met pistacheolie
- Soep van waterkers met gerookte paling
- Spinaziesoepje
- Tomatenroomsoep op Gasconse wijze *
- Venkelsoep met gerookte zalm en krab
- Venkelsoep met kip
- Venkelsoep met saffraanschuim en tempura
- Vissoep met saffraan en coquilles
- Wildbouillon
- Wildconsommé met morieljes
- Witlofsoep met geitenkaas
- Witlofsoep met Roquefort
- Zalmsoep
- Zeeuwse vissoep met room en dragon
Kerrieschuimsoep met gebakken coquilles
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 1 sinaasappel
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 700 ml. groentefond
- 250 ml. room
- 20 g. verse gember
- 1 bosje gladde peterselie
- 2 plakken toastbrood
- 1 ei
- 8 coquilles
- zout, peper
- meel
- olie om te bakken
Bereiding:
- Rasp de schil van de sinaasappel, halveer en pers uit.
- Sjalotjes, knoflook en gember schillen en klein snijden.
- Sjalotjes, knoflook, gember, honing, kerriepoeder, sinaasappelrasp in een pan doen en 1-2 minuten aanbakken.
- Vervolgens het sinaasappelsap en de groentefond toevoegen.
- De soep 10 minuten laten pruttelen. Soep kruiden met zout en peper.
- 200 ml. room toevoegen en weer 5 minuten laten pruttelen.
- De soep schuimig kloppen en eventueel door een zeef passeren.
- Doe de soep terug in de pan.
- Was de peterselie en sla ze droog.
- Trek de blaadjes eraf.
- Het brood in blokjes snijden en samen met de peterselie in een keukenmachine fijn malen.
- Vervolgens in een platte schaal doen.
- Het ei eveneens in een platte schaal doen en even kloppen.
- De coquilles van schaal en baard ontdoen, kruiden met peper en zout.
- De coquilles door de meel draaien, dan door het ei en als laatste door het broodmengsel.
- Olie in een pan verhitten.
- De coquilles zwemmend 1 minuut bakken, eruit nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
- Licht zouten.
- De overige 50 ml. room half stijf kloppen.
- De soep verwarmen, de room toevoegen en met een pureerstaaf schuimig kloppen.
- Soep in diepe borden of koppen serveren.
- De coquilles op kleine spiesen steken en in de soep leggen en serveren.
- Eventueel met nog een blaadje peterselie.
Beoordeling: |
Category: Soepen