Soepen

Appelsoep met spek


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 1 ui
  • 1 eetlepel boter
  • 150 ml. witte wijn
  • 350 g. Boskoop (appel)
  • 350 g. bouillon
  • 2 takjes verse marjoleinblaadjes
  • 180 ml. geklopte slagroom
  • zout, peper
  • 4 plakken mager gerookt spek
  • 1 takje marjolein

Bereiding:

  • Ui in boter aanfruiten, met wijn blussen.
  • De appels schillen en in fijne stukjes snijden, de bouillon toevoegen en samen ca. 10 minuten door laten koken.
  • Marjolein toevoegen en de soep pureren.
  • De helft van de slagroom toevoegen en met peper en zout op smaak brengen.
  • Spek in een pan zonder vet knapperig bakken.
  • Voor het serveren de soep opkoken, in een warme soepkom schenken en met de rest van de slagroom, spek en marjolein garneren.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green