Kippensoep met matzeballen


(voor 4-6 personen)

Ingredienten:       

  • 1 soepkip van 2,5 kilo.
  • 1 grote ui, in vieren.
  • 2 wortelen, in grove stukken.
  • 1 prei.
  • 1 raapje, in vieren.
  • 2 stengels bleekselderij met blad, in grote
  • stukken gesneden.
  • 2 takjes peterselie.(desgewenst)
  • zout en peper.

Bereiding:

  • Doe de kip in een grote pan met 2 ltr. koud water.
  • Breng aan de kook en schuim goed af,
  • Voeg de groenten, de peterseliestelen( blaadjes voor garnering)
  • peper en zout toe.
  • Laat de soep met deksel op de pan op klein vuur +/- 2,5 uur
  • trekken, voeg zonodig water toe.
  • Als u het vlees gaat gebruiken voor de tweede gang haal de kip er
  • dan na een uur uit anders wordt het vlees te gaar.
  • Verwijder het vlees van het bot, bewaar het in een beetje bouillon,
  • voor de tweede gang.
  • Doe karkas en botjes terug in de pan en laat nog een uurtje trekken.
  • Zeef de bouillon, wilt u de soep zonder vet, verwijder het dan door het
  • van de soep te scheppen.
  • Of neem het op met keukenpapier.
  • Voeg een paar minuten voor de soep gegeten wordt een handvol
  • vermicelli ( lokshen ) toe, in stukjes gebroken, tot ze zacht zijn.
  • Eet de soep heel heet met fijngehakte peterselie.

Ingredienten Matseballen ( Knaidlach)

  • 2 eieren, gescheiden.
  • 75 gr. matsemeel.
  •  zout.

Bereiding Matseballen ( Knaidlach)

  • Klop de eiwitten stijf.
  • Klop de licht geklopte eigelen hier doorheen.
  • vervolgens matsemeel en het zout.
  • Meng het tot een geheel, zet dit afgedekt koel weg.
  • Maak er vervolgens ballen van met een doornee van een walnoot.
  • Doe deze in een pan met kokend water met zout.
  • Kook ze op klein vuur in +/- 20 minuten gaar.
  • Warm ze vlak voor het eten in de hete bouillon op.
  • Kook ze wel eerst in kokend water, ze nemen n.l. heel veel vocht op en kookt u ze in de boillon zult u hiervan nog maar weinig over houden.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green