Kippensoep met matzeballen
(voor 4-6 personen)
Ingredienten:
- 1 soepkip van 2,5 kilo.
- 1 grote ui, in vieren.
- 2 wortelen, in grove stukken.
- 1 prei.
- 1 raapje, in vieren.
- 2 stengels bleekselderij met blad, in grote
- stukken gesneden.
- 2 takjes peterselie.(desgewenst)
- zout en peper.
Bereiding:
- Doe de kip in een grote pan met 2 ltr. koud water.
- Breng aan de kook en schuim goed af,
- Voeg de groenten, de peterseliestelen( blaadjes voor garnering)
- peper en zout toe.
- Laat de soep met deksel op de pan op klein vuur +/- 2,5 uur
- trekken, voeg zonodig water toe.
- Als u het vlees gaat gebruiken voor de tweede gang haal de kip er
- dan na een uur uit anders wordt het vlees te gaar.
- Verwijder het vlees van het bot, bewaar het in een beetje bouillon,
- voor de tweede gang.
- Doe karkas en botjes terug in de pan en laat nog een uurtje trekken.
- Zeef de bouillon, wilt u de soep zonder vet, verwijder het dan door het
- van de soep te scheppen.
- Of neem het op met keukenpapier.
- Voeg een paar minuten voor de soep gegeten wordt een handvol
- vermicelli ( lokshen ) toe, in stukjes gebroken, tot ze zacht zijn.
- Eet de soep heel heet met fijngehakte peterselie.
Ingredienten Matseballen ( Knaidlach)
- 2 eieren, gescheiden.
- 75 gr. matsemeel.
- zout.
Bereiding Matseballen ( Knaidlach)
- Klop de eiwitten stijf.
- Klop de licht geklopte eigelen hier doorheen.
- vervolgens matsemeel en het zout.
- Meng het tot een geheel, zet dit afgedekt koel weg.
- Maak er vervolgens ballen van met een doornee van een walnoot.
- Doe deze in een pan met kokend water met zout.
- Kook ze op klein vuur in +/- 20 minuten gaar.
- Warm ze vlak voor het eten in de hete bouillon op.
- Kook ze wel eerst in kokend water, ze nemen n.l. heel veel vocht op en kookt u ze in de boillon zult u hiervan nog maar weinig over houden.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |