Voorgerechten

Zalm in bladerdeeg (Saumon en croûte) *


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 8 velletjes bladerdeeg
  • vers gemalen
  • peper en zout
  • 4 stukjes zalm, ± 70g. per persoon
  • ± 80 g. verse roomkaas
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • ½ kopje fijn gesneden peterselie
  • bloem

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Laat het deeg ontdooien op een koele ondergrond.
  • Rasp de schil van een citroen en pers de citroen uit.
  • Rol voor een portie twee velletjes bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
  • Maal er peper en zout boven en bestrooi met wat citroenrasp.
  • Dep de zalm droog en schep er een flinke lepel roomkaas op.
  • Verdeel de peterselie over de kaas.
  • Maak de randen van het deeg vochtig en sluit het pakketje.
  • Maak een opening in het deeg aan de bovenkant, zodat het vocht kan ontsnappen.
  • Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee.
  • Maak zo nog 3 pakketjes.
  • Leg de pakketjes op een ingevette bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ± 12 minuten bruin en gaar.
  • Serveer de pakketjes op voorverwarmde borden met saus Hollandaise.
 
Dit gerecht is ook als hoofdgerecht te serveren.
Neem daarvoor ± 100g zalm per persoon, ± 100g roomkaas.
 
 
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green